Kõige rohkem kardavad külma vanemad ja väiksemad koerad. Lisaks sõltub riietamise vajadus tõust. Külmemast kliimast pärit koerad, näiteks husky'd ja laikad, üldiselt rõivastust ei vaja. See-eest väikest kasvu lühikarvalised koerad ja kutsikad kardavad külma ja tuult, nii et kui sul on chihuahua või itaalia väikehurt, vajavad nad külmakraadidega kindlasti riideid.

Kuid mõne koeratõu puhul võib hoopis juhtuda, et lisakiht põhjustab ülekuumenemist. Näitena võib tuua mastiffid ja malamuudid, kelle jaoks pole probleem loomulikult oma kehasoojust säilitada. Seega pikakarvalisi koeri on kasulik hoopis veekindlate mantlitega riietada, et neid vihma eest kaitsta.

7-aastasele ja vanemale koerale, kellel on liigeseprobleemid, sobib pika varrukaga riietus, mis aitab liigesed soojas hoida. Näiteks, kui on pikem jalutuskäik plaanis, sobib hästi tuulekindel jope, lühikese tiiru puhul piisab aga ka kõrgekaelusega kampsunist.

Jalutamisel on oluline pöörata tähelepanu ka käppadele. Soovitatav on peale igat pikemat jalutuskäiku jalad pesta ja kuivatada, et puhastada käpapadjandite vahed soolast, mustusest ja lumest. Käpad on kaitstud, kui lemmikule spetsiaalsed sussid jalga panna, nii ei kujuta niiskus ega teedel leviv sool ja mustus mingit ohtu ega ärrita jalgu. Sussid peaksid olema õige suurusega ja mugavad, muidu ei harju koer nendega ära. Lisaks vähendab kingade kandmine nakkuste ohtu. Eriti külmade talveõhtute jaoks leidub lemmikloomapoodides ka spetsiaalseid sokke koertele.

Loomapoodides on saadaval spetsiaalsed palsamid, mis on mõeldud käppade kaitseks külma eest. Nende kohta tasub küsida müüjalt, kes oskab soovitusi jagada sõltuvalt koera tõust, vanusest, aktiivsusest ja väljas veedetavast ajast.

Tasub meeles pidada, et koerte riietamise eesmärk ei ole pelgalt oma neljajalgse silmapaistvaks tegemine ja tema kaunistamine. Märksa olulisem on selle tegevuse praktiline kaalutlus. Koerad, kes on harjunud olema tubased, ei tunne külmetamisest ja värisemisest mingit rõõmu. Samas tahab iga koer hoolimata aastaajast väljas käia ja värske õhu käes ilma nautida. Riietus peaks olema mugav, kvaliteetne ja sihtotstarbeline - külmal ajal soojust andev, märjal ajal veekindel ning tuulisel ajal tuulekindel.