Koera surnukeha leidsid naabrimehed kodu lähedalt. Oli ilmselge, et tegemist oli kuulihaavadega, kuid lõpliku surma põhjuse pidi kinnitama veterinaararst. Eile läbi viidud lahangu ja täiendavate uuringute tulemusel selgus, et tegemist oli tõepoolest kuulihaavadega. Mõmmi omaniku sõnul kinnitas arst ka seda, et koera oli tömbi esemega silma löödud. Omanik lisas, et on politseile koostöö eest äärmiselt tänulik, omavahel suheldakse pidevalt ja juhtunu kõigi asjaolude selgitamiseks käib intensiivne uurimistöö.

Loe Mõmmiga juhtunu kohta lähemalt SIIT.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Liivi Reinholdi sõnul käib hetkel pidev info kogumine. Ta kutsub üles kõiki, kel on juhtumi kohta mingit infot, sellega politsei poole pöörduma.

"Koera tulistamise uurimiseks alustati kriminaalasi looma julma kohtlemise paragrahvi järgi. Praegu kogutakse infot ning võimalike tunnistajate leidmiseks on politsei pöördunud ka avalikkuse poole. Uurimise tulemustest saame teada anda siis, kui kõik vajalik tõendite kogumiseks on tehtud. Seni kogutud infokildude ja kontrollimist vajavate vihjete jagamine avalikkusega teeks aga uurimisele karuteene, sest uurijate teadmisi jagades võime eelisseisu panna hoopis teo toimepanija.

Meie eesmärk on aga süüdlane kindlaks teha ja tegu ka kohtus tõendada. Seetõttu palume kõigil pöörduda juhtumit puudutava infoga politsei poole. Loomasõpradelt palume aga uurimise ajaks kannatlikkust," sõnab Reinhold.