Paadis viibinud ja ujuvaid loomi filminud Matti rääkis Lemmiklooma portaalile, et ujuvaid mõmmisid märgati möödunud reedel umbes kella viie paiku, kui oldi Aidu kanalis mootorpaadiga ümbrust nautimas. Mehe sõnul tekitas avanenud vaatepilt - üks suurem karu ees ja kolm väiksemat taga ujumas - neljaliikmelises seltskonnas loomulikult palju elevust.

"Ma pole 53 aasta jooksul näinud ühtegi karu looduses ja nüüd nägime nelja korraga ning lausa ujumas. Ega ausalt öeldes keegi meist polnud õieti karusid looduses enne näinud," rääkis Matti.

Seda, kust suunast mõmmikud saabusid, mehe sõnul seltskond ei märganud. Samuti nähti loomi vaid kuskil 30 sekundit ja siis kadus karupere "jube osavalt rohu sisse". "Seralkandis on palju vanu kaevandusalasid, mis on hakanud rohtu kasvama, et ju nad sinna pugesid," arutles Matti.

Küsimusele, et kas metsloomadega selliselt kohtumine tekitas seltskonnas ka hirmu, vastas Matti, et pigem tunti aukartust. "Meil oli päris kiire paat ja mootor ka tuksus, aga jah, loomulikult lähemale minna ei oleks olnud mõistlik. Selline loom võib ühe hüppega paadis ka olla," rääkis Matti ja lisas, et loodetavasti pakuvad tema ülesvõetud kaadrid loomasõpradele huvi ja rõõmu.