1. Tups-rohtliilia ehk pruudislepp
Oma väljakutsuva välimusega meelitab see taim ligi ka kõige passiivsemad kassid. Kuna taim ajab palju võsusid, on võimalus taime paljundada ja lemmikule oma taim jätta.

Hooldamine: Tups-rohtliilia ei vaja palju tähelepanu. Taim vajab valgust, aga saab ka hämaramas kohas hakkama. Kasta tuleb siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.

2. Palmid
Palmide liike on väga palju erinevaid, kuid mitte kõik ei ole kassidele ohutud. Mõned ohutud palmilised on oja-raveenepalm (majesty palm), kuldviljakpalm, hobusesaba palm ja salongipalm. Peale selle, et nad on karvapallidele ohutud, on palmid ka head õhupuhastajad.

Hooldamine: Vajavad pigem palju valgust, kasta alles siis, kui mulla pealmine kiht on kuiv.

3. Vesipahhiira
Tegemist on vähenõudliku taimega, mis on kassisõbralikkusele veel ka dekoratiivne.

Hooldamine: Otsest päikesevalgust ei soovi, kasta regulaarselt, kuid mitte lasta mullal täiesti ära kuivada ega liiga märg olla.

4. Bambus
Lillepoodidest on võimalik leida väga huvitavalt punutud vartega taimi. Kasse ka väga ei huvita see, nii et sobib hästi ka neile kassiomanikele, kelle kass taimedest üldse eemal püsida ei suuda.

Hooldamine: Küllaltki keeruline kapriisne taim. Apsoluutselt ei talu kuiva õhku ja muld peab mõõdukalt märg olema kogu aeg. Samuti tahab ta sooja- toa temperatuur 18-25 kraadi kandis.

5. Peperoomia
Taime sobib kiire elustiiliga majapidamisse, sest ei vaja palju hoolitsemist. Peperoomiaid on erinevate värvidega. Igaüks leiab endale sobiva.

Hooldamine: ei vaja sagedast kastmist, talub jahedaid temperatuure, lepivad valge kui ka pool varjulise kohaga

6. Maranta
Välimuselt on tegemist väga ilusa ja kirju taimega, Ööseks sulgeb ta lehed. Kutsutakse ka palvetaja taimeks.

Hooldamine: vajab palju kuni keskmiselt valust, muld peab olema niiske kastmiste vahel.

7. Maitsetaimed
Kindlasti ei saa ära unustada maitsetaimi, mis on kassidele ohutud. Köögikapil on hea kasvatada
basiilikut, peterselli, piparmünti kui ka maasikaid. Lisaks saab värskeid taimi kasutada toitudes.

Hooldamine: Vajavad valgust, et välja ei veniks. Kasta mõõdukalt.

Kindlasti on ka ohutuid taimi, mis mõnele kassile ikkagi ei sobi ning võivad esile kutsuda ka oksendamist või kõhulahtisust. Kui sa ei ole kindel, kas taim on ohutu, siis on alati võimalus kontsulteerida oma loomaarstiga.