"Ville oli tõesti üks eriline kuju," meenutab Pesaleidja MTÜ vabatahtlik Kairit Pall oma hoolealust. Ville saabus Pesaleidjasse aasta tagasi. Ta tuli Valga varjupaigast pealinna lootuses endale nii kiiremini uus kodu leida. Seal oli ta kannatlikult oodanud juba aastakese, kuid tulutult. Pesaleidja kassitoas ootas Ville veel kaks aastat, kuid siis sai kurbus temast võitu. Ville ei jaksanud enam oodata ja suri.

Vabatahtlik meenutab Villet kui meeldejäävat ja huvitavat kassipoissi, kel olid oma vahvad kiiksud, näiteks meeldis talle värsket kraanivett jooma lipsata, kui keegi kassitoa eesruumis kraani avas. Seisev vesi ei olnud üldse tema teema. Mingi aeg muutus ta aga vabatahtlike vastu kurjaks ja kippus suvalistel hetkedel ründama, räägib Pall. See muutis vabatahtlikud kohe väga murelikuks ning Ville saadeti arstile kontrolli.

Ville oli vapper, kuid tema tervis ei olnud korras.

Pahatihti tähendavad sellised ootamatud agressiivsuse ilmingud, et kassil on tõsine tervisemure. Tookord (märtsikuus) avastatiki Villelt neerukivid ning määrati ka ravi. Ville aga ründas edasi, miski oli tal hingel. Eriti vägivaldseks muutus ta siis, kui teised kassid ravi said, mistõttu otsustati Ville teistest eraldada. Vabatahtlike käed-jalad olid tema hambajälgi täis. Ka armid Kairiti kätel jäävad talle igaveseks lahkunud Villet meenutama.

Puuris kadus Ville söögiisu. Samuti märkasid vabatahtlikud kahtlaseid laike kassi kehal. Villele määrati allergiavastane eritoit ja kassile otsiti hoiukodu, et ta ei peaks puuris konutama ja saaks turvalises keskkonnas rahus kosuda.

Ville sai endale hoiukodu, kuid seda vaid mõneks päevaks, sest hoiukodu pakkunud pere lapsel tekkis tõsine kassiallergia. Kassitoas tagasi, muutus Ville jälle loiuks ja kurvaks. Ta ei tahtnud enam kannatada. Ville jõudis uuesti kliinikusse, kus arstid kahtlustasid, et Ville kehas toimub kasvajaline protsess. Villele määrati hormoonravi ja see äratas vabatahtlikes uue lootuse. Ville sai oma energia tagasi ja muutus oli silmaga nähtav.

Kass Ville

Ville raviarvete tasumisel palusid Pesaleidja MTÜ vabatahtlikud juba tookord inimeste abi. Ühest kliinikust teise sõitmine läks kalliks maksma ja arveid oli kogunenud pea 1000 euro ulatuses. Villele oli palju kaasaelajaid. Lootus, et kass saab viimaks ometi terveks oli suur, kuid seda vaid seniks, kuni tuli uus tagasilöök. See oli Ville jaoks juba liiga suur piin ja sai talle saatuslikuks.

Järgmine hoog, mis Villet tabas, muutis kassi loiuks ja isutuks. Ta viidi uuesti arsti juurde, kus selgus, et tema neerud olid väga korrast ära ja päästa polnud enam midagi. Villel oli valus, tal oli paha olla ning ta oli õnnetu. Tema aeg oli otsa saanud. Pesaleidja vabatahtlikud otsustasid, et oli aeg Villel minna lasta.

Ville oli tõesti üks eriline kuju.

Ville oli vabatahtlike jaoks väga eriline kass. "Meie mäletame teda alati kui kassitoa armsat hullukest, kes ei lasknud ühelegi kassile raviprotseduure teha," meenutab Pall. Ju siis arvas Ville, et vabatahtlikud teevad kassidele liiga, tema ei saanud aru, et raviprotseduurid olid olulised, mistõttu astus ta vabatahtlikele alati vahele, kui nood mõnd kassi "kiusasid".

"Ville oli tõesti üks eriline kuju," meenutab Pall ja tänab kõiki, kes on Ville käekäigule kaasa elanud ja teda abistanud. Kahjuks lahkus kass siit ilmast, kuid tema raviarved vajavad veel tasumist. Pesaleidja MTÜ peab Ville eest tasuma veel 817 eurot ja palub loomasõprade abi.

Kel on võimalik Pesaleidja MTÜ tegevust toetada ja organisatsiooni Ville raviarvete tasumisel aidata, saab seda teha allolevate annetustelefonide või pangakontode kaudu. Pesaleidja MTÜ on iga annetuse eest südamest tänulik.

900 0950 - kõne hind 50€
900 0915 - kõne hind 15€
900 0905 - kõne hind 5€

EE647700771001866844 LHV Pank
EE102200221063071211 Swedbank
EE941010220247756220 SEB Pank
EE351700017003105966 Luminor Bank