Sead armastavad lähedust
Sead on äärmiselt sotsiaalsed loomad, kellel tekivad omavahel lähedased suhted. Nad naudivad puudutusi ja üksteise kõrval pikutamist.

Sead on puhtad
Sead hoiavad puhtust ja jätavad oma väljaheited toitumis- ja puhkepiirkonnast kaugemale. Isegi vastsündinud, vaid mõne tunni vanused põrsad lähevad pesast välja hädale.

Sead armastavad rahu
Sead on väga rahumeelsed loomad ja käituvad harva agressiivselt. Erandiks, nagu paljude teistegi loomade puhul, on poegadega emasloom juhul, kui teda tülitada või ta tunneb end ohustatuna.

Metsseal on looduses oluline roll
Metssigadel on tähtis roll ökosüsteemide hoidmisel ja bioloogilise mitmekesisuse säilitamisel. Pinnases tuhnides ja mulda üles keerates loovad nad uute taimede kasvuks soodsad olud. Samuti levitavad nad erinevate viljade seemneid.

Sigadel on fantastiline lõhnataju
Sigadel on suurepärane haistmine. Koonu otsas paikneb lihaskoega ühendatud ümmargune kõhreketas, mis on samal ajal painduv ja tugev – maas tuhnimiseks ideaalne tööriist.

On teada ka mitmeid lugusid sigadest, kes on päästnud inimese elu. Näiteks lemmikloomana peetud Pru tõmbas oma inimese soomülkast välja ja Priscilla-nimeline siga päästis noore poisi uppumast.

Sigade olukord Eestis pole aga kiita. Eestis kasvatatakse aastas keskmiselt 300 000 siga, kes elavad kinnistes hoonetes tihti ilma allapanuta betoonpinnasel. Põrsastel lõigatakse ilma valuvaigistiteta sabad ja hambad ning nad kastreeritakse.

Nähtamatud Loomad on koos Veterinaar- ja Toiduametiga alustanud sigade sabade lõikamise vastu kampaaniat, mis kutsub üles Eesti seakasvatajaid jälgima määrust ning mitte profülaktiliselt põrsastel sabu lõigata, vaid vähendada loomade arvu sulus ja suurendada tegevusvõimalusi, et sigade heaolu paraneks ja nad ei näriks stressist sulukaaslaste sabasid.

Kui soovid toetada Nähtamatute Loomade tegevust, saad seda teha SIIN.