Valga loomade varjupaiga hoole all on suur koer Bruno, kes leiti Valga linnast Pedeli jõe äärest. Jõekaldal ringi luusinud viieaastane Bruno oli õnnetu, sest ta oli kaotanud oma omaniku. Loodetavasti hoolitses teise ilma läinud omanik Bruno eest hästi, kuid pärast seda kurba sündmust ei ole selle suure valvekoera elu olnud kerge.

Lustlik rõngassaba tahab jalutada ja õppida.

Üksinda kodu valvama jäänud koera söötsid esialgu naabrid. Nad lasid Bruno vahel ka ketist lahti, et too saaks jalgu sirutada ja maailma avastada. Nii varjupaiga töötajad ta jõe äärest leidsidki. Nüüdseks on koer Valga varjupaiga hoole all olnud umbkaudu aasta. Vahepeal jõudis ta isegi uue kodu leida, kuid see seiklus lõppes üsna pea, sest uue omaniku elustiil Brunole ei sobinud. Rahulikku perekonda ainsaks lemmikloomaks sobiv Bruno ei tahtnud paljulapselises ja tormaka elustiiliga peres elada. Seal ei jätkunud kellelgi tema jaoks aega.

Koera südamesooviks on suure aia ja eramajaga kodu, kus oleks ruumi ringi joosta ja territoorium, mida valvata. Bruno tahab palju liikumist ja armastab üle kõige ilma rihmata ringi jooksmist, sest ketikoerana ei saanud ta sellist vabadust nautida. Jalutuskäigul võib Bruno üsna jõuline olla. Ta ei oska veel teisiti. Kogu see rihma otsas jalutamas käimise värk on tema jaoks täitsa uus.

Bruno

Oma pere vastu on Bruno üdini sõbralik ja hea, kuid teisi lemmikloomi ta ei soovi. Lihtsalt sellepärast, et nemad segaksid Bruno valvamiskohustusi ja selline majesteetlik koer tahab rahu ja vaikust.

Bruno on inimesele orienteeritud koer. Ta tahaks väga inimesega tööd teha ja koolitust saada, kui leiduks keegi, kes teda enam alt ei vea ja kel on aega temaga tegeleda. Muidugi on tal omad väikesed kiiksud, näiteks on ta tundlik ja võib inimeste suhtes esmalt pisut umbusklik olla, aga minevikus ongi inimesed teda alt vedanud. Nüüd ootab Bruno kedagi, kes oleks tema vastu hea ja armastav! Bruno on nutikas, rõõmsameelne ja õpihimuline rõngassaba. Ta armastab inimeste lähedust!

Bruno on kastreeritud, kiibitud, vaktsineeritud ja saanud parasiiditõrje. Ta on valmis oma uueks ja loodetavasti saame teda sel jõulukuul aidata.

Kui Sina saad Brunot aidata, siis rohkem infot tema kohta leiad Valga varjupaiga kodulehelt. Vaata SIIT! Kõik teised 24 varjupaiga hoole all olevat looma leiad detsembrikuu jooksul SIIT.

Iga "Koduleidja" projekti kaudu kodu leidnud varjupaigaloom saab Purinalt kingitusena kaasa ka üllatusi täis kingikoti!

Varjupaikade MTÜ hoole all viibib sada koera ja vähemalt neli korda sama palju kasse. Organisatsioon loodi 2007. aasta alguses ja selle aja jooksul on uutesse kodudesse saadetud 12 000 looma. See on väga suur number. Töö varjupaigas on iga päev erinev ja seal tuleb endast anda alati rohkem kui sada protsenti.