Valga loomade varjupaiga hoole all on kass Maša. Ta on keskmist kasvu emane kass, kes leiti selle aasta kevadel Tõllistest. Maša oli oma poegadele eramaja hoovi peal asuva grilli sisse pesa teinud, sest pehme tuhk tundus olevat ideaalne ja turvaline paik, kus vastsündinuid hoida. Ühtäkki kassipere avasatnud majaomanik kontakteerus varjupaigaga ja kassipere sai varjupaiga töötajate hoole alla.

Selle seitsme kuu jooksul, mil Maša on varjupaiga hoole all olnud, on ta üles näidanud tõelist sitkust. Ta kasvatas üles kõik oma tublid pojad ja oli asendusemaks teistelegi väetitele poegadele, kes samal perioodil varjupaiga hoole alla jõudsid.

Mašal on iseloomu. Ta on tugev, tragi ja julge kassipreili. Elu käib ikka tema taktikepi järgi. Kui ta tahab pai saada, siis ta tuleb seda otsima, lööb nurru ja on igati sõbralik perelemmik, kuid kui paidest ja hellitustest saab kõrini, siis ei karda Maša ka käpaga virutada ja minema minna.

Ta on asjalik kass ja sobiks suurepäraselt talukassiks, sest Mašale meeldib hiiri püüda. Hiirepüüdmises on ta omandanud tõelise meistriklassi. Juba varjupaigas on ta kinni püüdnud vähemalt neli hiirt, teadis Valga varjupaiga juhataja rääkida, sest kõiki oma uhked leide presenteerib kass uhkelt töötajatele, et nemadki pidusöögist osa saaksid.

Nagu öeldud, Mašal on iseloomu.

Maša

Maša otsib endale rahulikumat inimest, sest lastekisa sellele prouale samuti ei meeldi. Kassipoegade kisa on ta juba piisavalt kuulnud ja enam ta kellegi eest hoolitseda ei viitsi. Maša tahaks vaid hiiri püüda, see talle meeldib. Mingit sülekassi temast ei saa, ta on seiklushimuline ja iseteadlik kas, kes saab hästi läbi ka liigikaaslaste ja koertega.

Maša on steriliseeritud, kiibitud, vaktsineeritud ja saanud parasiiditõrje. Ta on valmis oma uueks eluks ja loodetavasti saame teda sel jõulukuul aidata!

Kui Sinu kodust on üks äge hiirepüüdja puudu ja soovid Mašat aidata, siis rohkem infot tema kohta leiad Valga varjupaiga kodulehelt. Vaata SIIT! Kõik teised 24 varjupaiga hoole all olevat looma leiad detsembrikuu jooksul SIIT.

Iga "Koduleidja" projekti kaudu kodu leidnud varjupaigaloom saab Purinalt kingitusena kaasa ka üllatusi täis kingikoti!

Varjupaikade MTÜ hoole all viibib sada koera ja vähemalt neli korda sama palju kasse. Organisatsioon loodi 2007. aasta alguses ja selle aja jooksul on uutesse kodudesse saadetud 12 000 looma. See on väga suur number. Töö varjupaigas on iga päev erinev ja seal tuleb endast anda alati rohkem kui sada protsenti.