Valga loomade varjupaiga hoole all on emane kass Venus. Venus ootab kodu juba veebruarikuu algusest saadik, kuid millegipärast ei ole keegi teda ikka veel märganud. See armas triibik saabus varjupaika jaanuarikuus, kui ta Valga linnast üles korjati. Varjupaigas selgus, et Venus oli olnud kodukass. Sellele viitas kassile paigaldatud kiip. Kiibi järgi tuvastatud omanik oli väga üllatunud, et tema endine lemmik üles leiti. Ta väitis, et Venus oli juba paar kuud tagasi kaduma läinud ja tema kodukoht asus kassi leidmiskohast väga kaugel. Ta ei uskunud, et kassi enam üles leiab ja oli oma eluga vahepeal juba edasi läinud. Tal oli uus kass ja nii jäigi Venus koduta.

Need paar kuud oli ta Valga linnas üksinda ringi uidanud, hiiri püüdnud ja elus püsinud. Koju tagasi ta minna ei tahtnud ja kui ta lõpuks varjupaiga töötajate poolt üles korjati, oli ta oma kodust väga kaugel, täiesti linna teises otsas. Sellega Venuse seiklused lõppesid ja kass sattus varjupaiga hoole alla. Varsti tiksub täis juba tema esimene aasta kodutu ja hüljatud kodukassina, kuid ikka ei ole see kaunis triibik kellelegi silma jäänud.

See ei ole esimene kord tal varjupaigas olla. Venus on varjupaigas sündinud ja sealt ta kassipojana uude koju läks. Ta sündis 24. oktoobril 2014. aastal, oli omaniku poolt steriliseeritud ja olemas oli ka kiip. Ka tema nimi on eelmise omaniku poolt pandud.

Venus

Nüüd ootab Venus uut inimest. Ta on väga sotsiaalne ja seiklushimuline kass, sest kondab pigem omapäi. Venus ei ole tüütu kass. Olgugi, et ta on ka väga mänguhimuline, ei tule ta sinu tööarvutile lamama või sülle istuma ja tähelepanu norima. Ta on pigem iseseisev, kes saab iseendaga väga hästi hakkama. Ta sobiks hästi näiteks talukassiks, kus ta saab oma valdustel silma peal hoida, hiiri püüda ja puude otsas turnida.

Üks soov Venusel siiski on. Ta tahaks perekonda, kus ei ole väga väikeseid lapsi, sest nende ettearvamatud liigutused muudavad Venuse ebakindlaks. Ta ehmub ja võib siis küünistada või näksata.

Kui Sina saad ja soovid Venust aidata, siis rohkem infot tema kohta leiad Valga varjupaiga kodulehelt. Vaata SIIT! Kõik teised 24 varjupaiga hoole all olevat looma leiad detsembrikuu jooksul SIIT.

Iga "Koduleidja" projekti kaudu kodu leidnud varjupaigaloom saab Purinalt kingitusena kaasa ka üllatusi täis kingikoti!

Varjupaikade MTÜ hoole all viibib sada koera ja vähemalt neli korda sama palju kasse. Organisatsioon loodi 2007. aasta alguses ja selle aja jooksul on uutesse kodudesse saadetud 12 000 looma. See on väga suur number. Töö varjupaigas on iga päev erinev ja seal tuleb endast anda alati rohkem kui sada protsenti.