Eile jõudsid Valga varjupaigast Paljassaares asuva Tallinna loomade varjupaiga hoole alla kaks väikest, lustakat, taksilaadset koera. Nende nimed on Bart ja Boni. Nad on õde ja vend, kes sündisid 2014. aastal ja elasid rõõmsalt kodukoera elusid, kuid sattusid olude sunnil Valga varjupaika. See juhtus 2019. aasta märtsikuus, kui raske südamega koertest loobunud omanik oli sunnitud majast korterisse kolima. Kuna korterielu ei sobinud kahele rõõmurullile kohe üldse, andis naine oma lemmikud varjupaiga hoole alla. Ta käis neil seal pidevalt külas ja viis koeri ka jalutama. Alles eile kolisid need koerad Lõuna-Eestist Tallinnasse, sest pealinnas on uue kodu leidmise šansid paremad.

Boni ja Bart

Boni ja Bardi armastus teineteise vastu on piiritu. Nad on väikesest peale koos kasvanud, koos elanud ja kõiki oma rõõme ning muresid teineteisega jaganud, mistõttu otsivad nad uut kodu koos. Kui tuleb Bart, siis tuleb ka Boni ja vastupidi.

Nad on väga rõõmsameelsed ja energilised koerad, kes oma häälekusega sobiksid hästi eramajja, kus naabrid ei ole kohe kõrval või ei mõista valvekoerte haukumislembust hukka. Ka varasemalt on need koerad eramajas elanud ja valvamine tuleb neil hästi välja. Hoolimata oma tagasihoidlikust suurusest, oskavad nad häält teha. Mitte ükski sissetungija ei jää neile märkamata. Boni ja Bart on võtnud omale kohustuseks hoiatada peremeest iga väiksemagi ohu eest.

Boni ja Bart otsivad kodu üheskoos.

5-aastaste koerte mängutuurid on samuti väga hoogsad ja võivad esimese hooga inimest ehk ehmatadagi, sest vahel võib näida nagu koerad läheksid omavahel raksu. Tegelikult on nad lihtsalt õde ja vend, kes suhtlevad omavahel üsna emotsionaalselt ja häälekalt. Nad on parimad sõbrad ja hoiavad üksteist väga. Kuna nad on täielikult kokku kasvanud ja ei ole nõus ükshaaval isegi mitte jalutama minema, otsivadki nad kodu koos.

Jalutamine ja maailma avastamine meeldib neile samuti väga, aga seda teevad naid vaid teineteise kõrval. Kui on oht, et kumbki neist peab maha jääma, ei soostu teine sammugi liikuma enne, kui ka teisel on jalutusrihm küljes. Kui nad aga koos jalutama saavad, on õhin maailma avastada suur, siis saab neist entusiastlik kaheksaveoline rakend, kes seda kahejalgset kiiremas korras kõigi maailma uudisteni tirivad. See on omamoodi armas ja naljakas.

Bart ja Boni

Boni ja Bardiga ei hakka kunagi igav. Nad sobiksid hästi mõnda tallu, kus neil on ruumi joosta ja mängida. Küll aga võiks sellel majal olla ümber ka aed, sest nagu öeldud, on Boni ja Bart seiklushimulised koerad. Kindlasti võiksid nad ka koerasporti teha või trikke õppida, kui leiduks keegi, kes neid kantseldada tahaks. Bonist ja Bardist saaksid suurepärased matkakaaslased!

Boni ja Bart ootavad Sind Tallinna varjupaigas, mine neile külla!

Kui Sina soovid ja saad Barti ja Boni aidata, siis rohkem infot nende kohta leiad Tallinna varjupaiga kodulehelt. Vaata SIIT! Kõik teised 24 varjupaiga hoole all olevat looma leiad detsembrikuu jooksul SIIT.

Iga "Koduleidja" projekti kaudu kodu leidnud varjupaigaloom saab Purinalt kingitusena kaasa ka üllatusi täis kingikoti!

Varjupaikade MTÜ hoole all viibib sada koera ja vähemalt neli korda sama palju kasse. Organisatsioon loodi 2007. aasta alguses ja selle aja jooksul on uutesse kodudesse saadetud 12 000 looma. See on väga suur number. Töö varjupaigas on iga päev erinev ja seal tuleb endast anda alati rohkem kui sada protsenti.