Valga loomade varjupaiga hoole all on neljakuune isane kassipoeg Achy. See koheva karva ja uhkete valgete vurrudega must kassipoeg leiti Valga linnast selle aasta sügisel. Ta oli siis veel õige pisike, kui töötajad ta kinni püüdsid ja varjupaika tõid. Achyga tuli ka kaasa õde, kuid nende ema kahjuks kätte ei saadud.

Tähe tänavalt leitud kassipojad jõudsid varjupaika üheskoos. Tema õde, kelle nimi oli Augustiina, oli sootuks teistsuguse välimusega. Ka iseloomu poolest oli õde palju avatum ja seltskondlikum, mistõttu on tema tänaseks ka juba uue kodu leidnud. Pisikene Achy aga on nukker ja ootab varjupaigas endiselt oma jõuluimet.

Achy

Achy on tänavakass ja ei ole kodusoojust veel tunda saanud. Seetõttu ei tea ta, kes on inimene ja mis on perekond ning kas neid kahejalgseid üldse usaldada tasubki. Inimestega suheldes on Achy alguses pisut tagasihoidlik ja umbusklik, kuid loodetavasti mõistab tema uus omanik, et kass vajab kohanemiseks lihtsalt natukene aega. Päris peitu ta ei poe, kuid pigem toimetab Achy omaette. Talle meeldib elu eemalt jälgida. Ta istub, vaatab, pöörab pea viltu, õpib ja analüüsib olukorda. Ligi ta ei tiku. Ta laseb endale ka pai teha, kuid ta ei käi pinda ja on rahul ka siis, kui saab omaette toimetada. Achy ei ole kass, kes otsiks pidevalt tähelepanu ja ootaks, millal omanik temaga viimaks ometi tegeleb.

Achy soovib perekonda, kel oleks tema jaoks aega ja kannatust. Ta sobiks rahumeelsematele inimesele, kelle elutempo ei ole liialt tormakas. Noor kassipoeg võiks sobida ka lastega perre, kui lapsed mõistavad, et Achyle tuleb kõigepealt anda aega ja ruumi, et uue pereeluga kohaneda. Achy lihtsalt ei mõista veel, mis see pereelu on. Tal ei ole olnud võimalust seda kogeda ega nautida, kuid kui ta sellest ühel päeval aru saab, siis saab sellest kassipojast kindlasti imetore ja mänguhimuline perelemmik!

Kui Sina soovid ja saad Achyle armastavat kodu pakkuda, siis rohkem infot tema kohta leiad Valga varjupaiga kodulehelt. Vaata SIIT! Kui Valga varjupaik asub Sinu jaoks liiga kaugel, siis tea, et varjupaigad teevad omavahel koostööd ja kokkuleppel on võimalik kassi ka lähimasse varjupaika transportida.

Kõik teised 24 varjupaiga hoole all olevat looma leiad detsembrikuu jooksul SIIT.

Iga "Koduleidja" projekti kaudu kodu leidnud varjupaigaloom saab Purinalt kingitusena kaasa ka üllatusi täis kingikoti!

Varjupaikade MTÜ hoole all viibib sada koera ja vähemalt neli korda sama palju kasse. Organisatsioon loodi 2007. aasta alguses ja selle aja jooksul on uutesse kodudesse saadetud 12 000 looma. See on väga suur number. Töö varjupaigas on iga päev erinev ja seal tuleb endast anda alati rohkem kui sada protsenti.