Valga varjupaiga hoole all on isane koer Pepe. Pepe on üks tõeliselt suurt kasvu koer. Ta leiti juba poolteist aastat tagasi Tõrva linnast, kus ta sihitult ringi hulkus. Üks vabatahtlik võttis koera esmalt enda juurde, kuid kuna Pepe eelmine omanik välja ei ilmunud, jõudis koer lõpuks Valga varjupaiga hoole alla.

Koera leidja Liina sõnul on kolmeaastane Pepe tundlik ja hella hingega koer, kes sooviks olla pere ainus lemmikloom. Teiste koertega saab ta küll läbi, aga pidevalt nendega koos elada talle tõenäoliselt ei meeldiks.

Pepe on väga suur koer, kuid vaatamata oma suurusele ei ole ta kindlasti keti- või õuekoer. Liina sõnul ronis Pepe hea meelega diivanile kaissu ja pani pea talle sülle. "Ja öösel soovib ta oma isiklikku patja voodisse," meenutab Liina. Ta vajab lähedust.

Pepe

Pepe on väga intelligentne ja õpihimuline koer. Uusi trikke ja käsklusi haarab ta linnulennult ja rihmas jalutada oskab ta samuti. "Tundub, et teda on varem õpetatud," märkis Liina. Pepe ei ole tormakas ja ülienergiline koer, kes esimesel võimalusel seitsme tuule poole tormaks. Ta on kontaktne ja oskab keskenduda, kuulata ning jälgida. Ainult kaubaautod ja ratturid talle ei meeldi. Nende peale võib ta vahel ärrituda, kuid kindlasti saab ka sellest murest üle, kui leidub keegi, kes Pepe oma hoole alla võtab.

Pepe otsib inimesi, kes on mõistvad, tasakaalukad ja rahulikud. Oma perekonda hoiab Pepe väga. Ta ei taha väga väikeseid lapsi, sest nendega on tal minevikust halb kogemus. Kärarikas keskkond ajab Pepet närvi. Talle ei meeldi, kui lapsed ringi jooksevad ja ettearvamatuid liigutusi teevad. Pepe armastab vaikust ja rahu. Ta on koer, kes naudib küll pikki jalutuskäike, kuid armastab ka omaniku kaisus diivanil lesida ja puhkepäeval hiliste hommikutundideni voodis põõnata.

Kui Sina soovid ja saad Pepele armastavat kodu pakkuda, siis rohkem infot tema kohta leiad Valga varjupaiga kodulehelt. Vaata SIIT! Kõik teised 24 varjupaiga hoole all olevat looma leiad detsembrikuu jooksul SIIT.

Iga "Koduleidja" projekti kaudu kodu leidnud varjupaigaloom saab Purinalt kingitusena kaasa ka üllatusi täis kingikoti!

Varjupaikade MTÜ hoole all viibib sada koera ja vähemalt neli korda sama palju kasse. Organisatsioon loodi 2007. aasta alguses ja selle aja jooksul on uutesse kodudesse saadetud 12 000 looma. See on väga suur number. Töö varjupaigas on iga päev erinev ja seal tuleb endast anda alati rohkem kui sada protsenti.