Tallinna varjupaiga hoole all on keskmist kasvu emane koer Öko. Öko on varjupaigas juba teist korda. Ta jõudis Tallinna varjupaika uuesti selle aasta suvel, kui eelmised omanikud temast loobusid. Öko on noor ja väga aktiivne koer, kes vajab palju tähelepanu ja tegelemist. Kuna eelmised omanikud tundsid, et ei suuda Ökole sellist elu pakkuda nagu see koer vajaks, siis loobusid nad temast, andes Ökole võimaluse leida endale parem kodu.

Öko tähistas alles äsja oma aastast sünnipäeva ja kuna ta on alles väga noor ega ole saanud ka korraliku koolitust ega õpetust, siis kipuvad tal vahel mõned asjad puhta sassi minema. "Kes on sõber ja kes on vaenlane, kus lõppeb mäng ja milline on rünnak, kelle sõna peab kuulama ja kelle sõna on kasulik kuulata?" mõtleb Öko ja püüab endast parima anda. Õnneks läheb tal juba palju paremini, sest Tallinna varjupaigas õpib ta kogenud treeneri käe all.

Koer Öko

Treeningud meeldivad Ökole väga, ta on väga õpi- ja mänguhimuline koer. Kindlasti kasvab temast truu ja tubli perelemmik. Tallinna varjupaiga juhataja Relika Lind usub, et sellest koerast saaks ideaalse agility või ralli-SK koera, kui uuel omanikul oleks huvi temaga mõnd spordiala harrastada.

Lisaks oma ägedale iseloomule on Öko ka väga ilus koer. Tema kasukas on pehme ja omapärase värvitooniga ning koera rinnaesist kaunistab valge manisk. Öko on keskmist kasvu, kuid suudab lihtsasti jätta väikese koera mulje. Tema silmad paistavad justkui pähe maalitud.

Öko on noor ja aktiivne koer, kes harrastaks hea meelega ka mõnd koeraspordiala.


Öko on mänguhimuline ja uudishimulik koer, kuid temas on järel ka palju ebakindlust. Ta unistab oma kodust, aga ei mõista, miks temasugusele noorele koerale seda kusagil ei leidu. Öko astub kuudist välja ja jääb pikkadeks minutiteks vaikselt kaugusse vaatama. Sealt kuudi eest võib teda siis leida - väike, vihmast nõretav hall kogu, kes ei suuda mõista, kuidas võib pealtnäha nii suur maailm olla ometi nii väike, et temale seal kodu ei leidu. Hoolimata sellest, et Öko proovib kõigile meele järele olla ja anda endast alati parim, ei ole talle ikka veel mitte ühtegi soovijat.

Öko otsib endale inimest, kes on valmis pühenduma ja olema kindel karjajuht, kelle jälgedes saaks koer turvaliselt astuda. Öko unistab treeningutest ja regulaarsetest jalutuskäikudest. Ta unistab omanikust, kes on nii parim sõber kui ka kindel juht. Öko on pigem tubase eluviisiga koer.

Kui Sina soovid ja saad Ökole armastavat kodu pakkuda, siis rohkem infot tema kohta leiad Tallinna varjupaiga kodulehelt. Vaata SIIT! Kõik teised 24 varjupaiga hoole all olevat looma leiad detsembrikuu jooksul SIIT.

Iga "Koduleidja" projekti kaudu kodu leidnud varjupaigaloom saab Purinalt kingitusena kaasa ka üllatusi täis kingikoti!

Varjupaikade MTÜ hoole all viibib sada koera ja vähemalt neli korda sama palju kasse. Organisatsioon loodi 2007. aasta alguses ja selle aja jooksul on uutesse kodudesse saadetud 12 000 looma. See on väga suur number. Töö varjupaigas on iga päev erinev ja seal tuleb endast anda alati rohkem kui sada protsenti.