Tallinna varjupaiga hoole all on suur õuekoer Kalo. Tema varjupaika sattumise lugu on huvitav. Nimelt on Kalo korra juba kodus käinud, kuid otsustas sealt ise varjupaika tagasi tulla. Varjupaigatöötajate üllatus oli suur, kui nad leidsid hommikul tööle tulles Kalo väravate tagant ootamast. Koer oli sinna Nõmmelt tagasi jalutanud ja eakamal naisterahval, kelle juurde Kalo läks, ei jäänud siis muud üle, kui selle olukorraga lihtsalt leppida Kalo ei olnud tema jaoks mõeldud.

Nüüd on Kalo Tallinna varjupaigas ja ootab endale uut kodu. Ta ootab seda juba viimased aasta aega, kuid seni ei ole leidunud ühtegi inimest, kes Kalot sooviks. Kalo aga armastab inimesi. Ta on küll 9-aastane koer, kuid sobiks pigem nooremale perekonnale, sest jõudu on tal palju. Kalo on suur koer, keda on võimatu mitte märgata. Ka lastega saab Kalo väga hästi läbi.

Härrasmees on ka väga väärikas ja oskab käituda. Esimesele vastutulijale ta sülle ei karga ega oota, et võhivõõras teda hellitustega üle kallaks. Tema lugupidamine tuleb ära teenida ja siis peab tema omalt poolt vägagi inimesest lugu. Ta valib oma omaniku ise.

Kalo armastab inimesi väga.

Igal terviklikul koeral peab olema üks miinus ja Kalo on selleks valinud tõrjuva hoiaku teiste koerte vastu. Varjupaigas pole teda ka sunnitud teiste koertega jooksuaedikut jagama ning Kalo on selle eest ainult tänulik. Ta soovib kodu, kus teisi lemmikloomi ei ole. Kalo sobib eramajja, sest ta tahab õues olla.

Tallinna loomade varjupaiga juhataja Relika Lind soovitab varjupaigakoertega vähemalt kolm korda tutvumas käia. Alles siis on võimalik mõista, kas väljavalitu on just see kõige õigem koer. Kalo ootab Sind Tallinna varjupaigas!

Kui Sina saad Kalot aidata, siis rohkem infot tema kohta leiad Tallinna varjupaiga kodulehelt. Vaata SIIT! Kõik teised 23 Varjupaikade MTÜ hoole all olevat looma leiad detsembrikuu jooksul SIIT.

Iga "Koduleidja" projekti kaudu kodu leidnud varjupaigaloom saab Purinalt kingitusena kaasa ka üllatusi täis kingikoti!

Varjupaikade MTÜ hoole all viibib sada koera ja vähemalt neli korda sama palju kasse. Organisatsioon loodi 2007. aasta alguses ja selle aja jooksul on uutesse kodudesse saadetud 12 000 looma. See on väga suur number. Töö varjupaigas on iga päev erinev ja seal tuleb endast anda alati rohkem kui sada protsenti.