Teate metsas liikuvast haavatud kassist sai MTÜ Paikass juba 19. aprillil, kuid vaatamata pingutustele ei suudetud teda leida.
"Alates päevast, mil teade tuli, käisime teda seal otsimas, varahommikuti, päeval tundide kaupa, hilisõhtul ning isegi öötundidel. Aga asjata, sest me isegi mitte ei näinud ted," kirjeldab MTÜ vabatahtlik Virge. "Lootus hakkas kustuma ning kuna tema seisund üsna hull tundus, siis iga normaalse mõistusega inimene oleks arvanud, et ilmselt sai ta metsas metsloomade poolt hukka või midagi säärast."

Nädalavahetusel jäi kiisu aga ühe mööduja vaatevälja, misjärel asuti teda Virge sõnul uuesti ülehelikiirusel otsima ning leitigi. "Kössitas murdunud kase peal kraavis ning lihtsalt oli. Lähenesime talle kahelt poolt kraavi, ühelt poolt kahvaga ning teiselt poolt sihikindlusega tal turjast haarata. Mida lähemale jõudsin, seda kindlamaks sai tunne, et ega ta enam ei põgene - haarasin turjast. Kui mööda kaske kraavist üles kõndisin ja talle pilgu heitsin, siis kukkus süda kildudeks ja silmad valgusid pisaratesse," jutustab Virge, kelle sõnul oli kiisu äärmiselt armetus seisus: nälginud, veetustunud, silmad mädanemas ja lisaks ilma alahuuleta.

Metsast leitud kass Frankie

"Puhastasime teda nii palju, kui saime, manustasime talle vajalikke rohtusid, vedelikke, jootsime teda suu kaudu ning tegime talle soojendustega pesa. Seal tundis ta end hästi ning jõi taldikult suurel hulgal vett. Kuna vesi läks rippuva lõua tõttu mustaks, vahetasime seda oma 10 korda ning iga kord jõi ta isuga," räägib vabatahtlil

Hommikul toimetati kass kiiresti veterinaari juurde, kus leidis kinnitust, et vigastused ja kahjustused olid väga suureulatuslikud: limaskestad suures osas kahjustunud, luude nekroos, suur osa üla- ja alahuulest rebenenud ja kuivanud ning lisaks oli keelest pea pool puudu. "Arst puhastas ja nokitses ning asus tema suud kokku lappima. Sai teha täpselt nii palju, kui oli tegemiseks materjali. Kindlasti on tulemas ka järeloperatsioonid," nendib Virge.

Sellega aga kassi vigastused ei piirdunud - kolmel käpal sügavad mädased haavad, ühel käpal lausa kolmes kohas, padjakestel, mis paranevad väga halvasti ja kaua ning käpa peal lausa luuni väljas haav. Arst õmbles ka neid, et paranemine oleks kiirem.

Metsast leitud kass Frankie

Vaatamata sellele peavad vabatahtlikud Frankieks ristitud kassi tõeliseks ellujääjaks. Ka kraavi peitu oli ta roninud selleks, et metsloomad teda kätte ei saaks.
"Loodame südamest, et ta metsas oma üheksast elust enamuse ikka alles jättis ja peab sama vapralt vastu ning leiab veel oma inimeses ja kodugi," sõnab Virge.

Frankie ellujäämispüüdlusi ja paranemist on võimalik toetada, tehes annetuse arvele MTÜ PAIKASS EE442200221072289188, selgitusse lisada metskass.