Loomaaia maiasmokkadest elanikud juba ootavad, et saaksid sügisel kõrvitsaid maitsta.

Seemne võib mulda pista igaüks! Osalemiseks tuleb täita registreerisvorm. Kõik kõrvitsakasvatajad lisame Eestimaa kaardile. Nii näeme millises piirkonnas elavad kõige usinamad kõrvitsakasvatajad ning saame sügisel paremini kullerfirma DPD Eesti abiga kõrvitsatransporti korraldada. Vormi ja kaardi leiad https://tallinnzoo.ee/korvitsaseemned-mulda/

Järgnevalt mõned näpunäited algajatele kõrvitsakasvatajatele:

1. Seemnete idandamiseks võid valida nt biolaguneva ettekasvatusnõu või kasutada ära juba kodus leiduvaid pakendeid (piimapakid, jäätisetopsid, plasttopsid, koogikarbid vmt).

2. Seemnete tähistamiseks sobivad väga hästi kasutatud jäätisepulgad, millele saab veekindla pliiatsiga sordinimetuse kirjutada.

3. Pane seemned ettekasvatusnõusse 3-4 cm sügavusele mulda. Ära unusta kastmist! Seemned vajavad idanemiseks parasjagu niiskust ja soojust ehk lase seemnetel idaneda 20 °C temperatuuri juures 6-7 päeva.

4. Enne väljaistutamist tuleks taimi soojadel päevadel õuetemperatuuriga harjutada. Peale istutamist võiks neile alguses ka õhtuks, samuti tuulise ilmaga katteloor peale panna, sest kõrvits on väga tuuletundlik.

5.Kasvukohale istuta taimed veidi sügavamale, kuni idulehtedeni mulda. Õige istutuskauguse leiad seemnepakilt. Avamaale saab istutada taimed kui öökülmad on möödas, nii umbes juuni algul kui taimedel on juba nii 3-4 pärislehte. Kõrvitsad eelistavad kasvamiseks viljakat mulda, kõige paremini sobib kompostihunnik. Kasta kõrvitsaid, sest taimed ei talu põuda, aga ära kastmisega üle pinguta.

6. Kuna eri kõrvitsasorte on palju, tasub siiski neist iga puhul täpsemalt vaadata, millised tingimused on just tema kasvuks vajalikud