1. Kassiküüned ei ole päris samasugused kui meie küüned

Kassiküüned on küll sarnased meie omadel, ent on üks suur erinevus - kassiküüned on osa nende varvaste luudest. Küüne kaotamine meie jaoks ei ole suur probleem, ent kassi jaoks on see põhimõtteliselt sama kui sõrme- või varbaotsa amputeerimine. Mistõttu mitte-mitte kunagi ei tohiks kassilt küüsi eemaldada. Õnneks on protseduur enamus loomakliinikutes ka taunitud.

2. Kassiküüntel on olulised ülesanded

Kui meie küünte põhiliseks eesmärgiks on sõrmeotsi kaitsta, siis kasside jaoks on küüned palju enamat. Nende elementaarsed ülesanded on enesekaitse ja jahipidamine. Lisaks aitavad küüned neil ka ronida, ringutada-venitada, hoida tasakaalu, kiiremini joosta jne.

3. Kraapimine on kassi jaoks äärmiselt oluline

Esiteks, hoiab kraapimine kassi küüned tugevad ja kasvu kontrolli all. Teiseks, kraapimisega märgistavad kassid oma territooriumit, mistõttu võite märgata, kui võtate teise kassi juurde või näiteks kolite, hakkab teie kass rohkem kraapima mööblit, tapeeti, ukseraami.

4. Hoolitsemine

Üldiselt ei vaja kassid oma küünte hoolitsemisega palju abi - kõige olulisem on hankida talle kratsimiseks puu. Kui märkad, et kassil on küüned väga teravad, näiteks jääb ta jääb pidevalt vaiba külge kinni, siis võib küüsi ka lõigata, ent sellega tuleb olla väga ettevaatlik - lõigata tohib ainult hästi tipust, ent mitte kahjustada närve.

Allikas: Pesaleidja