Mis vahe on koera- ja kassitoidul? Koerad on omnivoorid ja saavad seetõttu süüa mitmekülgsemat toitu. Kassid on aga karnivoorid ehk toituvad peamiselt lihast, sest nad vajavad rohkem rasva ja proteiini kui koerad. Lisaks vajab kass 11 olulist aminohapet, kuid koerad vajavad kümmet. Aminohape, mida kass erinevatelt koertest vajab, on tauriin.

Niisiis on kassitoit toitaineterikkam, sisaldades rohkem proteiini, rasva ja tauriini kui poodides müüdav koeratoit.


Kas koer võiks süüa kassitoitu?
Üldiselt võib küll. Koertele on kassitoit maitsvam ja paremini lõhnav, sest selles on rohkem proteiini ja rasva. Selle põhjal võib järeldada ka seda, et koeratoit pole kassile sobilik, sest see ei sisalda piisavalt palju toitaineid, mida kass vajab. Mõnedele koertele, kes võitlevad vähiga või peavad kaalus juurde võtma, soovitatakse kassitoitu hea alternatiivina. Selles on rohkem kaloreid ja see on koera jaoks isuäratavam.

Kusjuures kassitoitu võib anda koerale ka snäkina, kui teda soovitakse premeerida hea käitumise või mõne saavutuse eest.

Kassitoit võib koerale olla kahjulik ka. Näiteks ei tohiks kassitoitu süüa koer, kellel on tundlik seedetrakt, sest sellise koera organismile on kassitoit liialt rikkalik ja võib esile kutsuda oksendamise ja kõhulahtisuse. Kassitoidust peaks hoiduma ka koer, kelle neerud või maks on korrast ära, sest kassitoidus on rohkelt proteiini. Lisaks pole kassitoit soovituslik ka ülekaalulisele koerale, kellel on soodumus kõhunäärmepõletikule. Sellised koerad peaksid sööma väherasvaseid toite, et nende kehakaal oleks normis.

Eelkõige on oma lemmiku menüü osas mõistlik nõu pidada aga loomaarstiga. Kui koer on hea tervise juures, siis üldiselt ei mõju talle kassitoit halvasti. Kui koeral esineb aga tervisemuresid, on parem küsida spetsialisti nõu.

Allikas: petmd.com