Arvad, et kass ei söö üleliia. Arvatakse, et kass tunnetab ise ära, kui palju on tal vaja süüa. Seetõttu ei söö kassid rohkem, kui parasjagu vaja. See ei vasta aga tõele, sest kui toidukauss on kogu aeg ees, kasutab kass seda mõnuga ära ja laseb toidul hea maitsta. Kui soovid, et kass ei muutuks ülekaaluliseks, siis võiks kassile anda süüa teatud kellaaegadel. Samuti peaks toiduportsjon olema reguleeritud. See ei tähenda, et kass kannatab nälga. Ta lihtsalt ei söö end lõhki.

Kodus valmistatud toidud. Sageli kipuvad inimesed söögitegemise kõrvalt andma ka kassile mõne lisapalukese. See ei pruugi aga olla hea mõte, sest kassile antav toit peaks sisaldama talle vajalikke vitamiine ja mineraalaineid. Ostes poest kvaliteetset kassitoitu, saad olla kindel, et selles on olemas kõik vajalik, milleks on vitamiinid, mineraalained, õlid jne.

Ei võta arvesse keskkonda, milles kass sööb. Kassi sööginõud peaksid olema puhtas kohas, kus on kassil mugav süüa-juua. Kindlasti ei sobi kassi sööginõude asukohaks esik või kassi liivakasti lähedus. Lisaks on tähtis, et toidunõud oleksid puhtad. Ise ei tahaks ju süüa taldrikult, mida pole näiteks nädal aega pestud või juua iga päev samast tassist seda loputamata.

Vale toiduportsjon. Iga kass on isemoodi nagu inimesedki. Seetõttu ei sobi igale kassile täpselt sama kogus toitu. Koduses keskkonnas elavad kassid peaksid tarbima umbkaudu 250 kilokalorit päevas. Kui kass on aktiivsem, vajab ta rohkem. Kui annad kassile süüa ja tema kaal aina tõuseb, siis järelikult on see liiga palju. Täpse toidukoguse selgitamiseks pea nõu loomaarstiga.

Kass saab liiga palju näkse. Nii nagu inimestele, meeldib ka kassidele näksida head ja paremat. Kui kass näksib pidevalt, on tulemus võrreldav inimeste omaga - ülekaalulisus ja tervisemured. Loomulikult pole keelatud kassi aeg-ajalt hea ja paremaga poputada, ent see ei tohiks olla igapäevane harjumus.

Vale toit. Ülekaaluline kass võib armas näida, kuid tema tervisele pole see sugugi hea. Kui kassil on kiire ainevahetus, siis pole ülekaal kerge tulema. Steriliseeritud ja kastreeritud kasside ainevahetus on aga aeglasem, mistõttu muutuvad nad kergemini ülekaaluliseks, sest nende keha kulutab vähem kilokaloreid. Seetõttu on oluline valida kassile õige toit. Toidu osas on mõistlik nõu pidada loomaarstiga.