Peamised asjad, mis inimesi muretsema panevad, on järgmised - kas loom on kodus turvaliselt, kas ta on kodu pea peale pööranud ja kas ta tunneb end üksikuna.

Turvalisus eelkõige. Meelerahu pakub teadmine, et koeraga on kodus kõik korras. Seetõttu tasuks elamine sättida nii, et see oleks nii-öelda koerasõbralik. Niisiis mõtle juhtmetele, ohtlikele esemetele, kemikaalidele jne. Kuna iga elamine on erinev, tasub ka läheneda erinevalt. Lihtsalt proovi mõelda, kas kas kodu on igast küljest selline, et koer saab seal vabalt liikuda ilma, et ta ajaks midagi ümber, näriks midagi ohtlikku, kukuks kuskilt alla või pääseks kogemata õue.

Mänguasjad. Kuna koer peab päeval tundide kaupa omapäi olema, siis võiksid soetada talle piisavalt erinevaid mänguasju, et tal oleks midagi teha. Paar mänguasja on tõenäoliselt vähe, sest oluline on vaheldusrikkus. Võib-olla on hea mõte jätta mängima raadio või televiisor, sest nii on koeral justkui seltskondlikum olla.

Jälgi, mis kodus toimub. Võid alati koju lasta paigaldada paar kaamerat, mille abil saad vaadata, mida loom teeb ja kuidas olukord on. Isegi kui koer pole kogu aeg pildis, siis heli abil saad aimata, mis toimub. Leidub ka selliseid kaamerakomplekte, mis teavitavad omanikku, kui koer hakkab haukuma või toimub midagi ebatavalist. Kui komplekt on kõlaritega ühendatud, saad samal ajal koeraga rääkida.

Koerajalutaja võib olla hea idee, millele tasub mõelda. Nii saad olla kindel, et koer pole kogu päeva vältel üksi, vaid keegi käib temaga päeval jalutamas. See eeldab väljaminekut, ent kui tööpäevad on pikad, siis tead, et koer pole kaheksa-üheksa tundi üksi kodus.

Tegele koeraga, kui oled kodus. Kuigi peale pikka tööpäeva soovivad paljud kodus olles pigem lõõgastuda, siis võid proovida vahelduseks koeraga tavapärasest rohkem tegeleda. Nii tunneb koer, et temaga tegeletakse, kuigi ta on sageli mitu tundi üksi. Seeläbi on teie side tugevam ja püsivam.

Allikas: petmd.com