Aseta jooginõu plastist alusele. Iga koeraomanik teab, et kui koer joob, pritsib vett siia-sinna. Libedad põrandad on ohtlikud aga inimesele ja koerale. Asetades jooginõu platist alusele, pritsib vett sellele ning põrand jääb kuivaks. Lisaks püsib toidukausi ümbrus puhtam.

Riputa käekott konksu otsa. Sageli võib maas vedelevas kotis leiduda midagi koerale mürgist. Näiteks suhkruvaba närimiskumm sisaldab sageli suhkruasendajat ksülitooli, millel võib koerale olla surmav toime. Lisaks võib kotis leiduda ka šokolaadi, mis on koerale mürgine. Nii et parem on hoida koti sisu koerale kättesaamatus kõrguses.

Elektrijuhtmed kontrolli alla! Parem oleks, kui majapidamises poleks suuri juhtmepuntraid, sest koer või kass võib põhjusel või teisel asuda juhtmeid närima. Seeläbi võib loom saada aga särtsu. Lisaks võivad juhtmepuntrad jääda mänguhoos koerale jalgu ja nii võib koer õnnetul kombel kukkuda.

Kapiuste puhul kasuta lapselukku. Nii saad olla kindel, et loom ei proovi uudishimust kapiust avada. Miks peaks see üldse ohtlik olema? Kapis võivad olla erinevad kemikaalid, mida kasutatakse koristamiseks või hoopis ravimid. Parem karta kui kahetseda. Teine võimalus oleks sellised tarbed panna kappi, kuhu loom niikuinii ei pääse.

Varjulised paigad hoovis/terrassil. Kuna suvel kisub ilm palavaks, vajab loom jahtumiseks varjulist paika. Seetõttu oleks hea tekitada loomale mõni jahedam paik, kuhu päike ei paista. Terrassi puhul on mõistlik eelistada ka heledaid toone, sest tume terrass läheb päikese käes liialt kuumaks.

Pisike trepp tuleb kasuks, et loom pääseks kõrgematele pindadele või voodisse. Näiteks tulles tagasi terrassi juurde - kui terrass on murust nii palju kõrgemal, et loomal on sinna raske hüpata või sealt murule hüpates võib ta end vigastada, siis tasub paigaldada sinna pisike trepp. Kuna iga majapidamine on erinev, siis on ka vajadused erinevad.

Väravad, mis on näiteks trepi alguses ja lõpus, kindlustavad selle, et koer ei kuku kogemata kombel trepist alla. Mõni trepp on koerale liialt järsk ja seetõttu tasub olla ettevaatlik. Spetsialist soovitab ka välisukse juurde paigaldada väravata, sest nii ei jookse koer välisuksest välja, kui pererahvas võtab külalisi vastu.

Kata trepiastmed vaipkattega. See on soovituslik, kui trepiastmed on libedad. Vaipkattega kaetud trepiastmeid mööda on loomal aga lihtsam üles-alla liikuda. Kui terve trepi ulatuses ei soovi vaipkatet paigaldada, saab ka ainult vaibatükid paigaldada astmetele kahepoolse teibi abil. Nii saab vaipkatte soovi korral hõlpsasti eemaldada.

Allikas: petmd.com