Ta pole mitte paks, vaid suure kondiga.
Tegelikult on lemmikloom suure tõenäosusega ülekaaluline või rasvunud. Tänapäeval on enamik koeri ja kasse pisut ülekaalulised, kuid arvatakse, et see on tavaline. Loomaarst saab lemmiklooma kehakaalu asjalikult hinnata, kasutades selleks teatud hindamiskriteeriume. Nii saad teada, kui palju peaks loom tegelikult kaaluma. Veterinaar jagab nõuandeid menüü ja meetodite kohta, kuidas saavutada tervislik kehakaal.

Lähen kliinikusse vaid siis, kui loom on haige. Loomad on meistrid asjade varjamises. Nad ei taha näidata, kui end halvasti tunnevad. Selle aja peale, kui omanik haiguse sümptome märkab, on koer või kass haige olnud juba mõnda aega. Iga-aastased ennetavad visiidid loomakliinikusse annavad võimaluse märgata tõbesid nagu liigesepõletik ja neeruhaigused varem säästmaks looma valust ja stressist.

Loomapoes soovitati toitu vahetada. Sobiva toidu valimine pole kerge ülesanne ja loomapoe müüjal, kes oma poes müügil olevaid toite hästi tunneb ning kindlasti sulle parimaid variante soovitab, puudub kahjuks ülevaade koera või kassi varasemast terviseloost, mida loomaarst teab.

Kui loomaarst on soovitanud mõnda spetsiifilist dieeti, on selleks mõjuv põhjus. Seda dieeti peaks järgima, sest dieedil on looma hea tervise säilitamise osas oluline roll. Otsuse langetamiseks on oluline arvestada ka veterinaari arvamusega.

Ära karda, küpsist võib ikka anda! Kui lemmikloom käitub kartlikult ja ebakindlalt, tunnevad paljud, et peaksid teda tähelepanuga rahustama. Siiski on oluline arvesse võtta seda, et ebakindla looma kiitmine, kallistamine ning talle maiuste jagamine võib seda seisundit temas hoopis võimendada. Kui lemmik näitab mõnes olukorras ebakindluse märke, siis ära nunnuta teda ega tee temast välja. Ole enesekindel, mis annab võimaluse arglikul koeral peremehe najale toetuda ning sellest julgust saada.

Koer rihma ei vaja, ta on koolitatud. Iga koeraomanik peaks oma kodukohas seisma koerte rihmas jalutamise ja väljaheidete koristamise eest. Paljud inimesed, ja ka mõned koerad, kardavad võõraid koeri ning olukord, mil mõni koer läheneb, võib nende jaoks väga stressirohkeks kujuneda. Seetõttu hoia koer avalikus kohas alati rihmas ja ära lähene teisele koerale eelnevalt luba küsimata.

Allikas: petmd.com