Lumi Liis toodi 2019. aasta novembris Tõrva hoiukoju. Ta leiti Otepäält Sihvalt maanteel lamamas. Kassike oli šokiseisundis ja suurest hirmust ühele kohale jäänud. Autod vurasid mööda ja keegi ei märganud pisikest abivajajat. Kahtlus on arvata, et kellegi kuri käsi oli kassikese sinna Sihva metsade vahele visanud, sest lähedal polnud ühtegi elamist. Kui leidjad lapsega trennist koju läksid, oli kiisu ikka sama koha peal ja ei liigutanud. Kui nad teda püüdma hakkasid, siis kiisu põgenes tee äärde kuuse alla peitu. Tükk aega toiduga ja lahke sõnaga meelitamist andis lõpuks tulemuse ja Liisike lubas ennast sülle võtta.

Kui Lumi Liis hoiukoju jõudis ei olnud tema usk inimeste headusesse siiski kadunud. Varsti rääkis ta pikalt ja kaua oma heleda häälega, mis temaga juhtus. Ta oli kirpe täis, ta nina oli tatine ja ta ei saanud hingata. Veel oli kassilapsel kohutav kõrvalest, kõhuke nagu pall, seedehäired ja selgroog väljas ning oimu kohal seene laik. Alguses tahtis kassiplika süüa suuri koguseid, mille peale aga oksendas. Kuna kassike oli pikka aega söömata olnud, siis hoiukodu toitis teda vähehaaval kolmetunniste vahedega. Seda sai tehtud mitu päeva enne, kui kohutav isu taandus ja söömine normaliseerus.

Lumi Liis on saanud mitmeid parasiitide tõrjeid, ravikuure hingamisteede viiruse ja silmapõletiku vastu. Parasiitidest on kiisuke nüüdseks vaba, kõhuke on tal ka korras, kuid nohu ei taha kuidagi alluda ravile. Nii määrati talle uus ravikuur, mis kestis kuu aega. Kiisukese olukord paranes veidi, aga nohu siiski ära ei kadunud. Liisike aevastas pidevalt ja ninast tuli verd. Järgmiseks soovitas arst teha Liisikese peast röntgeni ja võtta ninast proov. Proov saadeti välismaale laborisse.

"Saime teada, et Liisil on organismis suur põletik, põskkoopad ja otsaesine mäda ja vere segu täis, mis on hakanud ära sööma ja kahjustama luu struktuuri. Labor tuvastas ka bakteri, mis oli infektsiooni põhjustajaks, samuti leiti uuringuga antibiootikumid ja ninna pandavad tilgad, mis peaksid Liisikesel aitama terveks saada. Lumi-Liisikese ravi kestab kuu aega," selgitab Pesaleidja.
"Lumi Liisi on väga sõbralik kiisu, kellele meeldib inimeste seltskond ja paid. Ka mängule ei ütleks Liisuke kunagi ei. Loodame, et Liisike saab peagi terveks ja leiab selle oma päris kodu."

Lumi - Liisi uuringute ja ravi arve on kokku 194 eurot.

Palume kõikide kiisusõprade abi Lumi- Liisi kliiniku arve tasumisel!
Iga pisemgi panus on hindamatu väärtusega ja haigetele kodututele kiisudele suureks abiks, et teveks saada ja saada eluks ning uue kodu leidmiseks, veel üks võimalus!

Annetust on võimalik teha helistades Pesaleidja MTÜ annetustelefonile:
900 0950 - kõne hind 50€
900 0915 - kõne hind 15€
900 0905 - kõne hind 5€

Palun kuula ära kogu tervitustekst, muidu annetust ei toimu!