Kõigil on võimalik jagada oma päästetud lemmiku lugu ja süüdata virtuaalne küünal. Kõikide lugude jagajate ja küünla süütajate vahel loositakse välja auhinnad.

„Mäleta Mind Neljapäeva" raames kutsub ELS näitama valgus neile imelistele päästetud lemmikutele, kes täidavad meie südamed ja elud rõõmuga. Selleks kutsub Selts üles loomasõpru jagama päästetud või teise ringi lemmikloomade lugusid sotsiaalmeedias. Kampaania eesmärgiks on läbi erinevate adopteerimise lugude ja kogemuste julgustada inimesi lemmikut võtma just varjupaigast või mõnest loomi abistavast organisatsioonist. Vaid ühe inimese mõtlemist muutes võib päästa kodutu looma elu.

Kampaanias osalevate loomakaitse organisatsioonide (Eesti Loomakaitse Selts, Loomapäästegrupp, Pesaleidja, Kasside Turvakodu ja Kelmiküla Kassijaam) hoole all on hetkel päris oma kodu ootamas 609 kassi ja 9 koera ning lisaks Varjupaikade MTÜ varjupaikades ootab hetkel kodu 561 kassi ja 65 koera. Kõik nad soovivad saada päris oma inimese juurde. Samuti on kõigil meil võimalik leida oma parim sõber just nende organisatsioonide juurest. „Kahjuks inimesed endiselt pigem pelgavad teise ringi loomi, kuna kiputakse arvama, et neil on midagi viga või nad on juba nii öelda liiga täiskasvanud. Tegelikkuses ei ole teise ringi loomadel midagi viga, neid on lihtsalt inimesed alt vedanud. Samuti ei ole midagi hirmsat täiskasvanud looma koju toomisel, vaid saabki valida looma kohe selle järgi kelle iseloom ja aktiivsus sobib omanikuga. Need loomad on teile ääretult tänulikud ja truud sõbrad igavesti," kommenteeris ELSi juhatuse liige Kaisa Kaljurand.

Loomulikult ei saa positiivsete lugude kõrval unustada ka tõsiasja, et kõigi hüljatud loomade lood ei lõppe õnnelikult. „Põhjuseid, miks kõigi hüljatud loomade lõpp ei ole alati õnnelik, on mitmeid - mõned lemmikud hukkuvad juba tänaval või metsas, mõne looma iseloomu on omanikud ära rikkunud selliselt, et ta ei saagi enam kunagi enam inimestega koos olla. Samuti on kodutuid loomi endiselt liiga palju, kahjuks paratamatult ei olegi võimalik kõigile kodu leida," lisas Kaljurand. Ükski loom ei ole oma kurvas saatuses ise süüdi. Seetõttu oleks ebaõiglane unustada need, kellel ei läinud nii hästi. Nende imeliste loomade mälestuseks saavad kõik rääkida neile südamesse läinud looma loo ja süüdata virtuaalse küünla.

Kui soovid „Mäleta Mind Neljapäevast" osa võtta, siis mine külasta kampaania kodulehte ja vaata kuidas saad oma lemmiklooma lugu jagada ja/või meie hulgast lahkunud kodutuid loomi mälestada: https://loomakaitse.ee/maletamindneljapaev/. Kõigi jagajate vahel loosime välja auhinnad, milled on välja pannud lemmikloomapoed Nufnuf ja PetCity. Näitame valgust ja mälestame!