Cowboy on kahe ja poole aastane isane main cooni tõugu kiisu, kes toodi 2019. aastal Valgevenest Eestisse. Loomakaitse liit sai tema päästjaks sellest lõputust aretuspõrgust üsna suure juhuse läbi. Nimelt oli kass muutunud ilmselt liigseks suuks ja tundus, et palju tõhusam ja kasulikum on ta anda kaasomandisse uude perre, kust teda lihtsalt tuua emaste juurde paaritama.

Cowboy

Kui uus perenaine kassile Koosale järgi sõitis, siis anti talle loom üle nii, et kassi enne ei näidatud. Uhkes lepingus oli kirjas, et kass on terve ja selle kohta antakse ka dokument. Paraku ei antud uuele omanikule mingit tervisetõendit, vaid ainult väärtusetu tõutunnistuselaadne väljaprint ning pass.

Koju jõudes oli uue perenaise ehmatus suur, kui uhke ja suure isase looma asemel leidis ta puurits haisva, kõhnunud ja väga pulstis ja võidunud kasukaga hirmunud kassi. Ülejäänud nädala veetis loomake, kas oma liivakastis väljaheidete sees magades või vanni all, kust ta väljus ainult ööpimeduses ja söömiseks. Vaevalt nädala sai kass uues kodus olla, kui helistas vana omanik ja ütles, et tema emasel kassil algas jooksuaeg ning viib isase emast paaritama.

Cowboy

Seepeale helistaski uus pere loomakaitse liidule, sest sellises konditsioonis kassi uuesti paaritama viia tundus liig, mis liig. Kassile järele minnes tuli tunnistada, et tegemist polnud kindlasti hästi hoitud, hooldatud ja armastatud loomaga ning paluti kass liidule loovutada. "Loomulikult ei jäänud vana omaniku kuri kõne saabumata ning meid sõimati varasteks ja pättideks. Avalikustamise hirmus lubas proua, et enam ei paarita oma kasse," kirjutab liit ühismeedias.

Lisaks väitis naine, et tema pool kodus olla käinud aasta alguses pidamistingimusi kontrollimas Veterinaar- ja Toiduamet. Kui loomakaitse liit VTA-ga ühendust võttis, selgus et kaebus oli neile tulnud just seetõttu, et poegimisi oli selle kasvataja juures olnud liiga tihti.

Cowboy

Cowboy viidi üle vaatamiseks kliinikusse, kus selgus, et kass, kes näeb välja nagu luu ja nahk, kaalub kõigest 4,5 kilo, tal on suus tugev põletik ning ta vajab viivitamatult hambaravi. Kahe käpa küüne asemel oli ainult verine haav, seljal ilmselt pügamisest tekkinud haavad. Kassi karv on tuhm, lahtine, võidunud ja pulstis.

Tehti ka kõik muud võimalikud uuringud ega leitud terviseprobleeme, miks kass ei peaks kaalus juurde võtma. Seetõttu järeldab liit, et kõhnuse kõige tõenäolisem põhjus on näljutamine, sest praegu sööb kass väga hea isuga.

Cowboy käpp

"Cowboy on võrratu iseloomuga ning väga suur inimese sõber. Ta tõesti väärib uut ilusat elu! Palun aita kassikese kliinikuarve ja suuhooldusprotseduuri eest tasuda, et ta saaks elada ülejäänud elu valuvabalt ja kosuda ilusaks suureks ja uhkeks kassiks," paluvad vabatahtlikud. Kassi ravikulud koos hambaprotseduuridega on umbes 500 eurot, neid saab aidata tasuda alljärgnevalt:

Selgitus "Cowboy"
Eestimaa Loomakaitse Liit
EE742200221052074915 (Swedbank)
EE441010220252652225 (SEB)
EE181700017004664286(Luminor Bank)
EE087700771003771380 (LHV Pank)
Annetustelefonid 9000 777 (5.-)
9000 888 (10.-)
Tervitustekst tuleb kindlasti lõpuni kuulata, sest muidu annetust ei toimu