Tallinna loomaaia loomakasvatusnõuniku Anne Saluneeme sõnul oli Aronil suvel aega transpordikastiga harjumiseks, kuid sellegipoolest on 300-400 kg kaaluva kiskja transpordikasti saamine vaeva nõudev ettevõtmine. “Metsloomadel tundub olevat seitsmes või kümnes meel, mis ütleb neile, et midagi on täna teistmoodi ja sunnib neid ettevaatlikkusele. Nii ta ka täna alguses veidi pujäänitas, kuid kokkuvõttes läks jääkarupoiss transpordikasti siiski kiiresti ja rahumeelselt. Selleks et loomal oleks uues kohas kaasas tuttav lõhn, panime talle autosse tema lemmikmänguasja – valge plasttoru, mida talle meeldib vees mängides käppade vahel hoida.” ütles Saluneem.

Aroni ümberasumisega La Flèche’i loomaaeda teeb Tallinna loomaaed ettevalmistusi jääkaru Friidale isase paarilise toomiseks. “Euroopa Loomaaedade ja Akvaariumite Assotsiatsiooni jääkarude paljundusprogrammi koordinaatori soovitusel on Friidale sobivaks kaaslaseks välja valitud isane jääkaru Rasputin. Esialgsete plaanide järgi peaks 12-aastane Rasputin Yorkshire Wildife Parkist Tallinna loomaaeda saabuma enne jõule,” lisab loomaaia kollektsioonijuht Tõnis Tasane.

Jääkaru Aroni üleviimine ja uue isase jääkaru toomine toimub seoses Euroopa Loomaaedade ja Akvaariumite Assotsiatsiooni (EAZA) ohustatud liikide paljundusprogrammis (EEP) osalemisega. Tallinna loomaaed võtab EEP paljundusprogrammidest osa enam kui 57 liigiga.