"Üks euro võib olla väike summa, kuid kui juba iga Kassikaitse Facebooki jälgija (täna 3171 inimest facebook.com/tartukassikaitse) või kasvõi üks protsent eestlastest ühe euro annetaks, saaksime katta tohutud arved, mis kasside päästmise ja raviga kaasnevad," selgitab kampaania ellukutsuja, Tartu Kassikaitse vabatahtlik Liisi Toom. Kampaania on rahva seas sooja vastuvõtu saanud, paljud on otsustanud teha Tartu Kassikaitsele ka ühe-eurose püsimakse.

Tartu Kassikaitse päästab igakuiselt 25-30 kassi. Kasside eest kannavad hoolt hoiukodud, kus päästetud kassid saavad taastada usalduse inimese vastu, muutuda julgemaks ning saada vajalik ravi. "Tegutseme põhimõttel, et iga kass, vaatamata vanusele, soole, väljanägemisele ja vaatamata tervislikule seisundile oma päästmise hetkel, on väärt 100 protsenti hoolt. Iga kass saab lõpuni vajaliku ravi. Samuti teeme kõik, et kass leiaks lõpuks ka oma päriskodu," lisab kasside päästmise eest vastutav vabatahtlik Krislin Jädal.

Päästetud kasside arv ja ravivajadused on kaks faktorit, mis organisatsiooni arved suureks teeb. Täna on Kassikaitsel ootamas ees üle 3000-eurone arve tänavakasside ravimise eest. Sellele lisandus oktoobri lõpus 300-eurone arve kassitüdruk Lola raviks. Lola oli jäetud tänavale ja vajas väga mastaapset parasiidiravi (täpsem lugu leitav Tartu Kassikaitse Facebookis).

Lähenemas on külmad ajad, mil päästmist vajavate kasside arv suureneb. Nii kutsuvad kõiki tartlasi annetusega hoolitsema linnatänavatele jäetud kasside eest ja selle eest, et nad tänavatelt koju jõuaks. Kampaania kestab terve novembrikuu, et võimaldada igaühele, kellele kassid korda lähevad, panustada. Kampaania esimese nädala jooksul on huvi olnud suur, lisaks üheeurostele annetustele on kümned inimesed otsustanud teha Tartu Kassikaitsele ka ühe-eurose püsimakse.

Püsitoetus tähendab, et vabatahtlikud saavad keskenduda kasside päästmisele, ravile, toidu ostmisele südamerahuga, teades, et rahva poolt on tagatud vajalikud finantsid. Vaid koos ongi võimalik avaldada suuremat mõju kasside heaolule.

Annetuse tegemiseks tee ülekanne:

Saaja: MTÜ Tartu Kassikaitse

Selgitus: annetus

Pangakontod:

SEB: EE581010220072929015 , SWIFT/BIC:EEUHEE2X või

Swedbank: EE412200221042553213, SWIFT/BIC: HABAEE2X

Ühe- euroseks püsiannetuseks järgi juhendeid oma internetipangas. Annetuste info www.kassidkoju.eu/anneta