Vastu tulles Andidest pärit põlisrahvustele, kes on Ameerika Ühendriikidesse kolinud, pakuvad restoranid erinevaid variante (grillituna, praetuna ja hautatuna) merisigadest valmistatud roogadest. Ecadorist, Kolubmiast ja Peruust pärit inimesed peavad merisigu väärtuslikuks toiduks.

Vähe sellest, nii mõnedki aktivistid on seda meelt, et merisigade söömine on kasulik ka keskkonnahoiu seisukohast ning tervisele märksa kasulikum kui näiteks kemikaalidega saastatud veiseliha. Kokad väidavad, et merisea liha on tunduvalt õrnem ja hõrgum kui kanaliha.

Seetõttu on alustatud ka merisigade farmide loomisega, kus enamjaolt elavad üks isane ja seitse emast, et taastootmine oleks võimalikult kiire. Merisead paljunevad rohkelt ja üks Connecticutis asuv farm on jõudnud alates 2008. isendite kahekordistamiseni.

Allikas: npr.org