Belka lugu algab nagu väga paljude kasside puhul- tänavalt. Äärmiselt arg ning vabatahtlikel kulus tema südame võitmiseks laega pea aasta. "Ta ei julgenud esialgu isegi meiega samas hoovis olla, rääkimata tema poole vaatamisest, kuid öösel käis meie ukse taga salaja söömas. Läks pea aasta, enne kui Belka end paitada lasi ja tundus, et lausa nautis seda," kirjeldab vabatahtlik Kairit Pall. "Kuna külmad hakkasid tulema ja Belka välimus muutus aina rääbakamaks, siis ühel päeval otsustasime, et aitab. Olime jõudnud nii kaugele, et ema sai Belka sülle võtta ning tuppa tuua. Ja nii me arvasimegi, et see on hetk, millest alates Belka elus saab kõik vaid ülesmäge minna, kuid eksisime."

Belka sai ilusti puhtaks pestud-kammitud, selle käigus avastati, et ta kubises kirpudest; kasside kaklusest õues olid veel värsked haavad kehal ning et enam nii ei juhtuks, lasti ta ära kastreerida; silmad said puhastatud ning ka nendele leidus ravi.

Kõik tundus justkui imeline, sest arglikust kassist oli saanud imearmas hellik, kes nautis üle kõige inimeste seltskonda. Paraku hakkas Belka nädal pärast kastreerimist muutuma üha kurvemaks. "Arvasime, et ilmselt igatseb ta õue. Kuid aina rohkem hakkas magama ning ühel päeval, kui ema temaga tegeles, siis lausa susises ta peale. Saime aru, et midagi on valesti," meenutab Kairit.
Kastreerimise haava lähemalt vaadates avastati, et üks kassi munand on turses ning sinna on tekkinud põletik ja mäda. Kiirelt määtas loomaarst antibiootikumid ning ühiselt loodeti, et mäda tuleb välja ja turse kaob. Kuid paari päeva pärast Belka ei pissinud ja roojanud enam ning asi ei tundunud sugugi õige: paistetus oli suurenenud.

Kuna pühade ajal ükski Pesaleidja partnerkliinik ei töötanud, tuli erakorraliselt pöörduda Rannamõisa Petcitysse. Seal puhastati ja loputati kõik mädast ja ning paluti 10 päeva pärast uuesti kontrolli minna. "Loiust kassist oli saanud jälle üks armas sõbrake, kuid taas mitte kauaks... ülejärgmisel päeval oli paistetus üleöö jälle nii suur, et pöördusime taas kliinikusse. Lisaks oli problem roojamise ja urineerimisega tagasi," nendib Kairit. "Arstid lausa ehmusid, kui nägid milline paistetus oli tekkinud kahe päevaga ning otsustasid selle koha lahti lõigata, et näha, mis seal sees on. Ja sealt purskas välja pea mandariinisuurune mädapaise. Kõike seda loputati ning praeguseks oleme käinud igapäevaselt kliinikus kontrollis ning puhastuses. Hetkel on haav lahti, et kogunev mäda saaks vajadusel välja voolata ja ei hakkaks kogunema."
Pesaleidja vabatahtlikud teavad, et arstide sõnul on see ülimalt harv reaktsioon ja tüsistus kastreerimisele. Belka puhul sai komistuskiviks tema pikk karv, mille tõttu ei märgatud probleemi kohe.

Õnneks aga tunnistatakse ta iga päevaga aina tervemaks, kuid kraed peab ta kandma vee seni,l kuni haav täielikult paranenud on. Kassi kõht käib ilusti läbi ning ta on taas väga sotsiaalne: magab kaisus ja tahab väga, et temaga tegeletakse.

Pesaleidja MTÜ palub abi tema raviarvete tasumisel, mida on praeguseks kokku 314 eurot,

Annetust on võimalik teha helistades Pesaleidja MTÜ annetustelefonile:
900 0950 - kõne hind 50€
900 0915 - kõne hind 15€
900 0905 - kõne hind 5€
Palun kuula ära kogu tervitustekst, muidu annetust ei toimu!

Või tehes annetuse Pesaleidja MTÜ kontodele:
EE647700771001866844 LHV Pank
EE102200221063071211 Swedbank
EE941010220247756220 SEB Pank
EE404204278613732108 Coop Pank
EE351700017003105966 Luminor Bank
Selgitusse kirjuta palun "Belka"!