Kuue päeva eest tuli kaklejakalduvustega Aadul eemaldada üks varvas ning perenaine arvas, et ehk taltsutab alfaisast looma ka kastreerimine. Aadu oli teist meelt: pärast operatsioone kiskus ta endalt maha haava paranemiseks paigaldatud teibid ja väljus koridoriaknast koos selle raamidega.

"Otsuse, et varvast pole võimalik päästa, tegi küll kassiortopeed. Ettevaatavalt pakkus ta ühtlasi välja ka lõikuse, mis kassi sabaalust mõneti hõrendas ja peaks edaspidi vähendama tahtet võidelda ja hulkuda," kirjeldab Bianca. "Kass saabus kliinikust, näris kohemaid sidemed küljest ja oli valmis lahkuma, sest miks istuda toas, kui kõik teised õues mõnusalt kaklevad? Kui teda välja ei lubatud, esitas kass kaebuse a la Ivan “Meistrist ja Margaritast”, et terve inimene (kass) on topitud hullusärki ja kinni pandud!"

Sidemed ei meeldinud kõutsile mitte üks raas. Protesteerimise märgiks tõstis ta kõva kisa ja pissis, kuhu vähegi sai. Viimaks pidi Bianca appi paluma oma venna - ainsa inimese, kellel kassist jõud üle käib ja kes aitas haavad uuesti kinni teipida.

Kord kaotas kass kisma tagajärjel peaaegu silma. "Silmalaug oli läbi hammustatud, hirmsasti paistes ja verine," räägib Bianca, "lõpuks sai mul villand. Siin Viimsis liigub ka palju rebaseid ja mis oleks neile magusam suutäis kui üks kodukass!"

Lätis asuvast metsatalust pärit Aadu jaoks on Bianca juba mitmes perenaine, kellele oma jõulist karakterit ja otsustamisvõimet demonstreerida. Nii ei pidanud ta millekski ka perenaise soovi likvideerida maamajja sisse kolinud rotti, kelle Bianca viimaks ise lõksuga kinni püüdma pidi.

"Võtsin kassi esimest korda maamajja kaasa. Autosõit ajas ta paanikasse, poolel teel suutis puuri lahti rebida ja välja tungida. Vaevu sain ta autost majja - vahepeatustega auto all ja põõsas. Siis veetis ta mõne aja kummuti all. Nüüd on ta umbusaldanud peaministrit, nõudnud õiguskantslerit, terapeuti ja peamiselt sülle kippunud," meenutab ta möödunud sügisel aset leidnud vahejuhtumit. "Miks ma looma niimoodi väntsutasin? Sest maamajas askeldas sihuke entusiastlik rott, justkui Rannavalve seriaalist oleks välja karanud. Jooksis, rind ees, loopis veel uhkelt jalgu, tekil näris koti ümbert pudiks.
Mõtlesin, et miks kass ei võiks linnast välja kaugtööle sõita? Ta on oma kasvu kohta linnamaja jaoks nagunii selline, et naabrite meelest oleme ilmselt metsast ilvese koju sahkerdanud."

Aadu taastumas autosõidutraumast

Sedasorti kaugtöö osutus Aadu jaoks siiski traumaks: pärast autosõitu peitis end perenaise sülle ja kurtis oma õrna poeedihinge üle. "Sõnu nagu "autosõit", "kassipuur" ja "maamaja" me kasutame vaid viipekeeles ja seda ka siis kui kass ei näe," resümeerib Bianca, kes ei ole päris veendunud, et ka kastreerimine kassi taltsamaks muudab. Üksnes mõned päevad pärast operatsiooni on ta jätkuvalt härga täis ja otsib võimalust teha seda, mida kassid märtsikuus ikka: hulkuda ja kakelda.