Talle meeldibki enim trikitrennidest just tantsimine. Vahel läheb tantsujärjekord sassi nii Mathildal kui ka minul, kuid kuna oleme juba 10 aastat koos harjutanud, saame kiiresti jälle rütmi tagasi.

Koeratantsu tuleb harjutada päris pikalt, enne kui sellest ühtlane ja liuglev liikumine saab. Tantsuks parim aeg on ikka siis, kui endal ja koeral meeleolu hea on, nii saab tantsust tõeline päevanael. Alustada tuleks kergemate liikumissammudega edasi ja tagasi igal päeval paaril korral päevas 10 minutit korraga. Iga õnnestumise korral ära kiitustega kitsi ole. Kiidusõnad nagu tubli, äge, super ja maius kinnituseks viivad kiiresti sihile.

Kui esimene liikumismuster on selge, liida sellele sujuvalt kas keerutamine või mõni madal ülehüpe. Alusta alati esimesest sammust, mida koerale õpetasid ja nii saad paari päeva järel tantsu aina keerukamaks ja pikemaks muuta. Vali juurde ka sobiva rütmiga muusika. Kui koer seda muusikapala kuuleb, jookseb ta rõõmsalt sinuga tantsima. Tantsust saavad nii koer kui ka perenaine üheskoos suurt rõõmu tunda.

Koeratants sobib igas vanuses koerale, sest liikumismustrid seob kokku omanik vastavalt koera võimekusele ja ruumi suurusele. Kui sa koera õpetad, ära temaga kunagi riidle, kui mõni samm ei õnnestu. Head lapsed kasvavad vitsata ja kes siis morni olemisega tantsida sooviks.