Hiljuti sai turvaettevõtte G4S juhtimiskeskus tulekahjuteate Tallinnas Nõmmel asuva korteri valvesüsteemilt. G4S võttis korterielanikuga ühendust ja informeeris teda saabunud häireteatest. Korterielanik palus olukorda kontrollima saata turvatöötaja ja asus ise kodu poole teele.

Turvafirma patrull jõudis kohale kümne minutiga. Koos elanikuga korterisse sisenedes leiti eest suitsu täis toad. Selgus, et kass oli üle pliidi jalutades selle tööle lülitanud ja pliidil olnud asjad läksid kärssama.

Kuna põleng avastati tänu valvesüsteemi reageerimisele varakult, siis hoiti suurem tulekahju ära ja keegi kannatada ei saanud. Päästjate abi vaja ei läinud, piisas tubade tuulutamisest.

Turvaettevõttega ühendatud koduvalvesüsteem annab teada nii sissemurdmisest kui ka tuleohust. Häireteate korral saab ööpäevaringselt töötav turvafirma saata kohe appi turvatöötajad, kel on vajalik ettevalmistus, et õigusrikkumises kahtlustatav isik kohapeal kinni pidada või algfaasis põleng kustutada ning kaasata appi nii politsei, päästjad kui kiirabi.

Et kassid üksi kodus olles pliiti sisse lülitades tulekahju ei tekitaks, tasub sööginõud pärast toidu valmistamist pliidilt eemaldada või lülitada sisse lapselukk, kui pliidil selline funktsioon on, toonitab turvafirma.