Oled sõbralik, armastad seltskondlikke koosviibimisi ja nalja

Kui sa oled sõbraliku loomuga, sulle meeldib sageli viibida inimeste keskel, korraldada pidusid ja seltskondlikke koosviibimisi, siis sulle sobib käharakarvaline bichon.

Sulle ju meeldiks lõbus ja sõbralik koer, kes on alati valmis ka sinu sõprade ja tuttavatega sõbraks saama? Käharakarvaline bichon on rõõmus tutvuja, kes ei pane sinu suurt sõpruskonda pahaks. Võib-olla kõlab üllatavalt, aga sinu rõõmsa elustiiliga sobiks ka bullterjer. Bullterjerid näevad küll karmid välja, aga tegelikult on nad sõbralikud ja toredad. Muidugi peab sul olema aega, et temaga piisavalt tegeleda.

Sa oled alati oma tegemistega hõivatud ja sõltumatu

Sa oled pidevalt millegagi ametis ja sul ei ole palju vaba aega. Ometi tahaksid sa neljajalgset sõpra, kes sind peale pikka tööpäeva kodus rõõmsalt vastu võtaks. Sellisel juhul vajad looma, kes saab vajadusel ka üksinda hakkama, ilma sellest suurt probleemi tegemata.

Kuigi olgem ausad, sellisele töisele inimesele nagu sina sobiks pigem kass, sest teadupärast saavad kassid väga hästi ise oma aja sisustamisega hakkama. Kuid kui sa oled rohkem koerainimene, siis tuleks valida tõug, kes ei vaja rohkelt liikumist ega kelle karvkatte eest pole vaja pidevalt hoolitseda. Mops oleks sulle tore seltsiline.

Oled tõeline reisisell

Sul on alati seljakott pakitud, sest iial ei või teada, millal saab soodsalt lennupiletid, et taas uutele rännakutele minna. Oled küll rännumees, ent samas hingelt tõeline loomasõber. Ehkki sa tead, et liikuv eluviis ja lemmikloom eriti kokku ei käi, ei pea sa kurvastama. Seiklushimulised koeratõud, keda on alati kerge kaasa võtta, on täiesti olemas. Näiteks sobiks sulle malta bichon või Yorkshire’i terjer. Lemmikuga reisides on oluline, et koer ei võtaks palju ruumi, mahuks ilusti autosse ja pisemasse transpordipuuri. Pisemat kasvu lemmiku saad kaasa võtta ka lennuki reisijatesalongi. Need väikesed koerad on sotsiaalsed ja ei vaja väga palju liikumist. Pisikese hästikasvatatud lemmiku saab kohvikusse kaasa võtta ja boonus on see, et lemmikuga reisides saad juurde palju uusi tuttavaid.

Oled põikpäine ja järjekindel

Oled alati väljas selle eest, et oma tahtmist saada? Sinule oleks tõeliseks väljakutseks koer, kes samuti oma soovidest ei tagane ja julgeb seista sinuga silm silma vastu. Inglise buldog on üsna kangekaelne. Muidu on ta hea ja tore seltsiline, kui vaja, tuleb sinuga jalutama või istub sinuga koos diivanil ja puhkab, kuni sa tööasju teed. Kui sa aga paned juba spordijalanõud jalga, et oma buldogist sõbraga tempokamat jalutuskäiku tegema minna, võib juhtuda, et tuleb välja koera tõeline põikpäisus ja sinu buldogist lemmik ei astu sammugi vot see on väljakutse!

Oled uudishimulik ja sulle meeldib kogeda uusi asju

Sa oled see, kes küsib alati küsimusi, sest sinu teadmistepagasis on alati ruumi uuele infole. Kui sulle meeldib vaheldus ning rutiinne elu tekitab sinus tunde, et elu jookseb sinust mööda, siis sobib sulle lemmik, kes jagab sinuga neidsamu iseloomuomadusi. Beagle on uudishimulik ja aktiivne koer. Ta on väga hea lõhnatunnetus, mistõttu võib seda koera sageli näha jooksmas nina vastu maad, et mõni uus ja ahvatlev lõhn kinni püüda. Beagle vajab palju liikumist ja temaga sul kindlasti igav ei hakka.

Oled perekeskne

Sinu hoovis võib sageli lapsi jooksmas näha ning armastad viibida rohkem pere keskel. Võõrast ja uut seltskonda sa pigem väldid, sinu lemmiküritused ongi suvised grillõhtud koos lähisugulaste ja vanematega. Eriti kui sinu peres on lapsi, sobib kannatlik koer, kes talub, kui teda müksatakse ja temaga pidevalt mängida tahetakse. Kuldne retriiver on tõeline perekoer, kuid sinu perre sobib ka njuufaundlandi koer, kes on küll hiiglasekasvu, ent tema hea läbisaamine laste ja teiste pereliikmetega teeb temast suurepärase sõbra. Kuldsed retriiverid on õrnad ja kannatlikud ja sobivad lastega ideaalselt.

Oled kiinduv ja hoolitsev

Tunned heameelt, kui märkad, et sinu lemmik on oodanud kannatamatult sinu kojujõudmist? Samamoodi nagu sa kiindud oma lähedastesse, kiindud ka oma lemmiklooma, kelle jaoks sul jagub alati kuhjaga tähelepanu ja kallistusi. Seetõttu vajad koera, kes ei oleks liialt iseseisev, vaid otsiks samuti sinu tähelepanu. Labrador ja iiri setter naudivad, kui peremees neile alati aega leiab. Need koerad lausa elavad oma omaniku jaoks. Nad on armastusväärsed ja kiinduvad. Kui koju tuled, tervitab sinu setterist või labradorist lemmik sind juba uksel!

Oled vaikne ja rahulik

Kui sulle meeldib puhata ja veeta vaba aega mõnda huvitavat raamatut lugedes, ees tassike teed ja üks käsi sügamas oma lemmiklooma kõrva tagant, sobib sulle sama rahulik sõber kui sa ise. Basset hound pikutab meeleldi koos sinuga diivanil, kuid tal ei maksa siiski lasta liiga mugavaks minna, sest vähe liikudes kipuvad nad kaalu koguma. Sobiks ka bullmastifid, kes on küll üsna suurt kasvu, aga saavad korterieluga väga hästi hakkama.

Oled ennast kehtestav ja kaitsev

Kui sa oled lojaalne ja oma lähedaste suhtes kaitsev, sobiks sulle koer, kes tunneb sinu ja sinu pere suhtes sama. Võib-olla kõlab üllatavalt, aga sulle sobiks lühike ja pisikeste jalgadega korgi, kellel on karjakoera instinkt ja kes on omaniku vastu truu ning kaitsev. Korgi vajab õpetust, et olla distsiplineeritud ja hästikasvatatud koer, sest kui lasta ta ülekäte kasvada, võib ta muutuda agressiivseks.

Oled sportlik ja aktiivne

Sind võib sageli näha spordiriided seljas hommikuti ja õhtuti metsa- või pargijooksu tegemas. Olgem ausad, rohke liikumine ongi sinu eluviis, mistõttu sobiks sulle koer, kes oleks samuti energiline ja aktiivne. Jooksukaaslaseks sobiks hästi saksa lambakoer ja Jack Russelli terjer. Saksa lambakoerad on intelligentsed, kergesti õpetatavad ja kohanduvad hästi aktiivse eluviisiga. Kui sa otsid väiksemat, aga samamoodi spordilembest koera, sobib Jack Russelli terjer.