Su koer tunnetab sinu kurbust

Kui oled tujutu ja kurvameelne, saab koer sellest hetkega aru ning hakkab sellele vastavalt käituma. Ta võib kaotada huvi oma mänguasjade vastu ning lausa toidust keelduda – seda kõike selleks, et sulle tuge pakkuda. Mõni suure südamega neljajalgne lausa proovib palgelt pisaraid ära lakkuda. Pea meeles, et tema jaoks oled sa kogu maailm.

Su koer tajub sinu soove

Me kõik oleme ilmselt olnud tunnistajaks sellele, et koer saab aru, kui teda midagi ebameeldivat ees ootab. Olgu selleks siis vanniskäik või arstivisiit, su lemmik loeb seda sinu silmadest. Täpselt nagu selgeltnägija!

Su koer saab aru, kui oled haige

Kui su koer on pikemat aega mõnele sinu kehapiirkonnale suuremat tähelepanu pööranud, siis peaksid ehk laskma selle sama koha arstil üle vaadata. Paljud uuringud on kinnitanud, et koerad tunnetavad terava ninaga oma omanike haiguseid. Mõnes kohas lausa kasutatakse koeri selleks, et inimkeha keemilistele muutustele kiiresti jälile jõuda.

Su koer tunneb sinu hirmu

Kui tunned end vähegi ebakindlalt või hirmununa, saab su lemmikloom sellest kohe aru. Tema nina võtab üles erinevad lõhnad, antud juhul saab ta kohe aru, et sinu kehas on adrenaliinitase tõusnud. Viimast seostabki koer just hirmutundega.

Su koer mõistab, kui sa pole tema vastu aus

Austrias viidi läbi test, milles ühele koerale anti triki sooritamise eest maiust ja teisele mitte. See, kes preemiat ei saanud, tundis end silmnähtavalt halvasti. Seega tuleb välja, et koerad saavad väga hästi aru sellest, kui sina omanikuna üht lemmikut teisele eelistama hakkad. Kui sul on mitu koera, siis kohtle neid alati võrdselt. Vastasel juhul tekitad nende vahel pingeid.

Koer tajub, kui sul ühtäkki tema jaoks enam aega ei ole

Prioriteedid muutusid ja oluline lemmikloom jäi uue poiss-sõbra kõrval tähelepanuta? Nii ei tohi käituda, sest koer tunneb end sellises olukorras haavatuna. Olgu uueks prioriteediks kallim või vastsündinud beebi, proovi end alati võrdselt jagada ning kaasa tegevustesse ka oma lemmikloom. Nii ei tunne ta end kõrvaleheidetuna.

Koer tunneb ära hea inimese

Vanal väljendil selle kohta, et lapsed ja loomad mõistavad, kes on halb ja kes hea, on tõepõhi all. Koerad märkavad seda, kuidas sa teistesse inimestesse suhtud ja mil viisil nendega suhtled. Neid, kes on agressiivsed ja negatiivsed, koerad väldivad. Küll aga tõmbab neid nende poole, kes sõbralikult ja soojalt käituvad.

Koer tajub naise rasedust

Olgugi, et selle kohta ei ole uuringuid läbi viidud, on mitmed lapse saanud naised kinnitanud, et nende koer justkui tajus nende rasedust. Paljud lemmikud muutusid sel perioodil palju tähelepanelikumaks, kaitsesid oma omanikku suurema innuga ja jagasid ka seejuures omanikule rohkem armastust. Kas pole mitte vahva?

Hea lugeja, jaga oma kogemust! Kas ka sinu koer on sulle mõnest haigusest märku andnud või vaatab temagi sind kurvasilmselt, kui sa teda vanni viia tahad?