Möödunud nädalal andis helistaja riigiinfo telefonile 1247 teada, et Kundas on luik keset sõiduteed. Ära ei lenda, aga kõnnib ja väliseid vigastusi näha ei ole. Pruunika sulestiku järgi võis aimata, et tegu on noore, möödunud aastal koorunud luigega.

1247 kirjakasti laekunud fotodelt oli näha, et luike ümbritseb puistu. Selliselt kitsalt ja käänuliselt teelt ei ole tal võimalik lendu tõusta, kuna suur lind vajab pikemat hoovõturada.

Luik vajas pikemat hoovõturada

Kõne edastati 112-le ja Päästemet reageeris kiiresti. Päästjad püüdsid linnu kinni, luik tundus terve, lehvitas tiibu. Seega toimetati ta mere äärde.

Vähem kui 40 minutit pärast esimest kõnet ujus luik juba igati kepsakalt oma teed. Helistaja päästis aga suure tõenäosusega luige elu.

Kevadeti sagenevad Häirekeskuses kõned, kus kardetakse, et üksi viibivad linnu- või loomalapsed tuleb päästa. Enamasti nad siiski päästmist ei vaja ja koju kaasa viimine on suisa ohtlik. Igal juhul tasub selliste küsimuste või murede puhul kohe helistada riigiinfo telefonile 1247, kust juba infot antakse või õigesse kohta edasi suunatakse