1.Vali õige keskkond
Mida vähem kõrvalisi ja segavaid faktoreid, seda parem. Sellisel juhul koondub koera tähelepanu ainult sinule ja ta mõistab käsklusi paremini.

2.Õppesessioonid olgu pigem lühikesed
Nagu ka inimeste puhul, juhtub koertega sama: liiga pikalt kestva tegevuse tulemusena tähelepanu hajub. Seega on mõistlikum korraldada päeva jooksul näiteks kaks 10-20 minutit vältavat treeningsessiooni.

3.Premeeri
Kui koer on käsklusest aru saanud, tuleb teda kindlasti tunnustada ja premeerida.

4.Vali tema lemmikmaiused
Hästi sooritatud triki või kuuleka käsutäitmise eest peab koer saama midagi maitsvat, mis seostuks talle just selle sama saavutusega.

5.Suhtu rahulikult
Ära karju kutsu peale, veel vähem ära löö teda! Usaldus teie vahel kaob kohe, kui oled looma füüsiliselt karistanud.

6.Alusta baastrikkidest
Esimesena peaksid programmi kuuluma elementaarsed käsklused nagu "istu!", "paigal!" ja "siia!". Nende baasilt on võimalik omandada juba muid ja keerulisemad.

7.Pea silmas koera füüsilist seisundit
Kui koer on juba eakam või tal on millegi vastu allergia, ära pane talle suurt koormust. Kui ta keeldub näiteks istumast, võiks üle vaadata, kas tema puusadega on kõik korras.

8.Väldi närvilist õhkkonda
Kui on kindlad asjad (lõhnad, müra), mille puhul tead, et need muudavad koera närviliseks, on mõistlikum neid vältida.

9.Sosista talle kõrva
See teritab koera tähelepanu ja stimuleerib kuulmist. Pikapeale võib juhtuda, et sa ei peagi kõiki käsklusi valjuhäälselt jagama.

10.Ole kannatlik
Püüa olla realistlik eesmärkide saavutamise osas. Kuigi täiskasvanud koera treenimine on võimalik, vajab ta omandamiseks rohkem aega kui kutsikas.

Allikas: mapfre.es