McCormack nendib, et kui piirangud lõdvenevad, võib koera jaoks stressi tekitada liiga suure hulga inimeste nägemine - ta pole sellega lihtsalt harjunud. Ka kõige paremini kasvatatud neljajalgsed võivad käituda ootamatult, kui tunnevad end ohustatuna või lõksus. Et selliseid olukordi ennetada, jagab ta portaalis tail.com mõned nõuanded.

1.Tunne ära stressimärgid

Nendeks on koera puhul lidusse tõmmatud kõrvad, üliaktiivsus, hävituslik käitumine, isupuudus, värisemine ja peitu pugemine, hammaste paljastamine, urisemine, haukumine, ulgumine, tahtmatus suhelda.

2.Sotsialiseeri koera

Eriti oluline on see varjupaigast adopteeritute puhul. Las ta kogeb rahulikus keskkonnas suhtlemist võimalikult paljude inimeste ja loomadega. Oluline on teada, et traumaatilise minevikuga koertel võib olla ootamatuid päästikuid, mis vallandavad kaitsekäitumise. Koerad, kes saavad hästi läbi liigikaaslastega, ründavad harvemini ka inimest.

3. Treeni preemiapõhiselt

Premeerimine ja tunnustamine muutuvad iseäranis oluliseks siis, kui loomal on stress. Anna talle maiuseid, kiida teda, kui ta on ülesandega hakkama saanud.

4.Ole karjajuht

Alusta oma autoriteedi sisse seadmisega varakult. Ole tasakaalukas ja järjekindel. Ühel hetkel, näiteks rahvarohkes pargis, kui on vaja, et koer koheselt kuuletuks, tasub see end kuhjaga ära.

5.Hoia olukorral silm peal

Kui täheldad eelpool loetletud ohumärke, hoiata ümbritsevaid inimesi ja teisi koeraomanikke. Juhata oma koer stressitekitavast ümbruskonnast minema.

Loe lähemalt siit: https://tails.com/gb/

Allikas: tails.com