Eile õhtul said Põhja päästekeskuse päästjad kutse Tallinnasse Mahla tänavale, kus maja ukse ees takistas elanikele koju sissepääsu umbes meetri pikkune oranži värvi madu. Päästjad leidsid eest loiu roomaja, kes anti üle loomapäästegrupile. Õhtupoole võttis ka mao omanik Häirekeskusega ühendust oma lemmiku leidmiseks ning sai loomapäästegrupi kontaktid.

Loomapäästegrupi asutaja Heiki Valner kinnitas, et madu polnud inimeste jaoks ohtlik. "Päiksekarva veidi teistmoodi nastik kujutab ohtu vaid närilistele, sisalikele ja väikestele lindudele, kes enne nahka pistmist ta surmavat kägistamist taluma peavad," selgitas ta.

Madu Männikul

Valner lisas, et grupil on oma maoeksperdid, kes vajadusel eksootilistele loomadele appi ruttavad. "Kõige ekstreemsem maolugu juhtus aastate eest Tallinnas kui Radissoni hotelli lähistel tiigerpüüton veelombis end vannitas. Vaat see jurakas ajas hirmu küll asjaosalistele naha vahele - ja põhjusega. Minu enda "kõige-kõige" on krokodill," meenutas ta.

Igal juhul jõudis ka eile ekslema läinud nastik õnnelikult peremehe juurde tagasi. Omaniku sõnul olla ta jooksus olnud terve nädala.