Valge kassipoisi uue elu teekond sai alguse, kui eestlastest filmitegijad Jordaaniasse võtetele läksid. Nimelt elutses Lasso Wadi Rumi kõrbes asuva majutusasutuse territooriumil, kus ta koos teiste kodutute kassidega toitu kerjas ja prügikastide ümber kolas. Kiisupoiss võitis oma sarmiga võttemeeskonna liikmete südamed kiiresti. Lasso tuli iga päev oma seltsiva ja sõbraliku olemisega meeskonnaga mängima ja loomulikult ka kõigilt toitu kerjama. Peale söömist ja mängu otsustas kiisu ennast alati kellegi sülle magama kerida. Loomulikult olid Lassol oma lemmikud, kes ka kiisu sinna maha jätmisega leppida ei tahtnud. Sellele otsusele aitas kaasa ka tõdemus, et kassi sinna jätmine lõppeb looma jaoks suure tõenäosusega suhteliselt kurvalt.

Nii viidi kassipoiss pealinna veterinaari juurde, et kassile saaks tehtud vajalikud vaktsiinid ja vormistatud reisiks olulised dokumendid. Kahjuks kõik dokumendid ei jõudnud võttemeeskonna lahkumise ajaks valmis ja Lassole tuli organiseerida eraldi transport hilisemaks. Kõik tundus minevat hästi.

Lasso

Eesti Loomakaitse Seltsi poole pöördus kassi omanik kui vajas abi, et kiisu Rootsi piiril eutaneerimisest päästa. Nimelt oli piiril tuvastatud, et Lassoga Jordaaniast kaasa pandud marutõve antikehade testi dokument oli võltsitud. Omanikule anti 3 päeva aega, et leida võimalus kassi minema toimetamiseks. „Kõigepealt püüdsimegi leida Eesti Loomakaitse Seltsi ja Põllumajandus- ja Toiduametiga koostöös võimalust Lasso edasi saatmiseks Eestisse, kus oleks olnud võimalus pakkuda talle vajalikku karantiini ning teostada kõik täiendavad arstlikud kontrollid. Samuti uurisime Lasso karantiini panemise võimalust Rootsis, aga täna Rootsis sellist võimalust enam ei ole," kommenteeris Lasso esindaja Aet. Kahjuks mõned päevad hiljem selgus, et Rootsist looma Eestisse siiski edasi saata ei lubata, sest teda käsitletakse seaduse mõistes kui kaubaartiklit, mis ei vasta nõuetele mitte kui lemmiklooma. Ainus võimalus Lasso elu päästmiseks oli tema tagasi saatmine Jordaaniasse. Selleks anti aega 2 päeva.

„Kassi omanik tegi tegelikkuses omalt poolt kõik, et kass Eestisse jõuaks. Kuid kahjuks ei osatud arvestada, et Jordaanias kassi vaktsineerimisega ja dokumentidega tegelev veterinaar looma dokumendid võltsib. Nüüdseks on ka selge, et Lassole ei ole tegelikult marutaudivaktsiini tehtud," lisas ELS-i otsese abistamise juht Kaisa Kamm. Lasso on tagasi Jordaanias. Looma Eestisse toomiseks tuleb kogu protsess uuesti läbida ja ka tasuda. Kahjuks veterinaari poolse pettuse tõttu on looma edasi ja tagasi saatmine osutunud arvatust kulukamaks. Omanikel ei jätku piisavalt vahendeid, et kõik juba tehtud kulutused ja Lasso uuesti Eestisse saatmise eest tasuda. Kõik kokku läheb maksma umbes 6000 - 7000 eurot.

Lasso

Eesti Loomakaitse Selts ja Lasso pere paluvad heade inimeste abi, et Jordaania hulkurkassi saatusega kiisupoiss toimetada armastavasse koju Eestisse. Lasso abistamiseks saab teha annetuse Seltsi pangakontole, selgitusega "Lasso": LHV Pank - EE977700771001365439, SEB - EE791010002019856000, Swedbank - EE332200221041248998, Luminor - EE541700017003583931