„Osa meie muuseumi territooriumist on ööpäevaringselt avatud ja kujunenud kohalike koeraomanike hulgas populaarseks jalutuskohaks. See inspireeris meid pakkuma külastajate neljajalgsetele sõpradele värskes õhus natuke teistmoodi tegevusi - lisaks patseerimisele ja lõhnade nuusutamisele," rääkis kolme lemmiklooma omanik, SA Eesti Maaelumuuseumid turundus- ja kommunikatsioonijuht Evelin Anja. „On ju vahva, kui võib oma lemmiku muuseumisse kaasa võtta uusi elamusi saama ja tutvusi looma. Isegi eelistan alati neid külastuskohti, kuhu saan koertega minna," on Anjal kogemus omast käest võtta. Lisaks koertele on loomulikult oodatud ka muud masti karvased, sulelised võiks linnugripi ohu tõttu siiski koju jätta.

Koguperepäev kestab kella 11st 17ni. Tutvustatakse külla tulnud lemmikloomi, koerad saavad läbida ahvatluste allee, teistmoodi agility-raja või seiklusliku avastusmängu koos pererahvaga. Üheskoos õpitakse lemmikule lihtsaid, odavaid ja vahvaid mänguasju tegema.

Laudas ootavad jalutama viijaid muuseumi küülikud, ka lambad ja kitsed tahavad tähelepanu. Väikesed loomasõbrad saavad ponidega ratsa sõita. Jätkuvalt on avatud Janek Kalinini mudelikogu „Minitraktorite maailmas". Tegevusi jagub nii lemmikuga kui lemmikuta külalistele. Kõigi piletiostjate vahel läheb loosi perepääse ühele SA Eesti Maaelumuuseumid suursündmusele sel suvel.

Temaatilisi perepäevi plaanib muuseum korraldada kõikidel 2021. aasta suvistel laupäevadel