"Seni kogutud info põhjal võib öelda, et emakarud nii usinalt ei märgista. Kõikidest jäädvustatud hetkedest on siiani tegemist olnud ainult isakarudega, kes oma selga puu vastu hõõruvad ja hammastega närivad. Võimalik, et ma pole veel emakarude märgistuspuude juurde jõudnud," rääkis ta.

Väikesed karupojad tegid tema sõnul ka vastavaid harjutusi. Emakarud on puu juurde tulnud, nuusutanud ja siis lahkunud. Üks emakaru peatus ainult hetkeks. Tema kannul oli kohe isakaru, kes aga usinalt märgistama asus. "Seega võib öelda, et isakarud märgistavad oma territooriumi ja emakarud käivad tutvumas, kes siin metsas kõige suurem tegija ja kelle lõhna järgi joosta. Nagu karude tutvumisportaal," selgitas ta.

Paljud karud on juba aprillikuust saadik paaris ringi tatsanud. "Mulle tundub enda vaatluste põhjal, et paariline valitakse välja juba aprilli keskel ja siis liigutakse koos juuni lõpuni. Sõltub muidugi, kui kiiresti teineteisest isu täis saab ja kas territooriumil veel teisi emakarusid," arutles ta.

Isakaru paaritab oma territooriumil olevad emakarud. "Minu kandi isased karud, vähemalt mulle tundub, on truud ühele kaasale, aga mine tea, mis seal metsasügavustes veel toimub.
Isakarud jätavad oma lõhnad maha end puu vastu sügades ja seda ka hammastega närides. Siis on teistele isastele ja ka emastele teada, kes siin valitseb," kirjeldas loomauurija ning soovis palju mõmmisid meie metsadesse.