2021. aasta kevadel alustas PPA Tallinnas linnamesindusprojektiga. Pärnu maantee 139 politseimaja katusel elavad nüüdseks kaks mummude peret.

Tõu poolest on tegu itaalia mummudega ning nad hakkavad elama traditsioonilisel eesti raamil. Mummud on pärit Kurgjalt Asteni mesilast. Korjatud mesi hakkab olema meene, mida PPA kavatseb kinkida koostööpartneritele.

Aktiivse korje ajal lendavad mummud keskmiselt pooleteist kilomeetri kaugusele, kuid võivad lennata ka poole kaugemale.

Miks mesilasi linnas vaja on?

Linnamesindus aitab säilitada meie elukeskkonda ja muudab seda mitmekesisemaks. Mesilased tolmeldavad puid ja taimi, mis omakorda kannavad vilju ning need on toiduks meiega elukeskkonda jagavatele loomadele lindudele. Mesilaste abil saavad taimed paremini viljastatud, mis omakorda soosib isekülvi käigus taimede levikut - Tallinna erinevad rohealad näiteks. Kui muudame oma elukeskkonna meeldivaks putukatele ja teistele lindudele-loomadele, siis saame ka ise seda kõike nautida.

Kuidas hoolitsetakse ohutuse eest?

PPA mesilased on tõumesilased ja ei nori tüli. Mesilane lendab tarust välja kahel põhjusel - otsima nektarit ja õietolmu või otsima vett, katusemesilased ei tule üldjuhul parklast õietolmu ja nektarit otsima. Veenõu asetatakse tarude ette, et nende tiivavaeva vähendada. Sülemlemist saab vältida mesilaspere õigeaegse hooldamisega, laiendatakse pesaruumi ja tehakse lisapere, kui neil tarus kitsaks jääb.T

Kui mesilane on inimese läheduses, tuleb jääda rahulikuks, mitte vehkida kätega ning minna lihtsalt eemale.

Vaata mesilaste tegemisi otsepildist: