"Meie südameil rõhub täna raskus," sõnasid Joe ja Jill Biden ühises pöördumises, märkides, et Champ veetis oma viimased elutunnid rahulikult kodus, Delaware'is.

Bidenid märkisid, et kuigi Champ oli viimastel kuudel silmnähtavalt nõrgenenud, suutis ta end siiski alati püsti ajada ja saba liputada, kui tema omanikud tuppa tulid.

"Kus iganes me viibisime, soovis olla ka tema ning kõik oli koheselt parem, kui ta oli meie kõrval," märkisid Bidenid. Champ olla armastanud Bidenitega õhtupoolikul kamina ääres puhata, golfipalle taga ajada ning Bidenite lastelastega lõbutseda.

Champ'i kaaslaseks oli ka teine Saksa lambakoer, kel nimeks Major Biden - too võeti perekonda 3 aastat tagasi. Kui Champ'il läks Valge Majaga kohanemine kergesti, siis Major'i puhul oli tee okkalisem: sealsetes ruumides leidis aset üks juhtum, kui viimane ründas kahte nurga tagant saabunud võõrast inimest. Major Biden on alates tollest ajast läbinud täiendava treeningu ning Joe Biden on väitnud, et enamik Valge Maja töötajaid on koeraga rahul.