Looduskaitsja ja šimpansiuurija Jane Goodalli eeskujul kõneldi sel päeval liigi täbarast olukorrast looduses, juhiti tähelepanu šimpansite ja teiste suurte primaatide eripäradele, heaolule ning kaitse ja õiguste teadvustamisele.

Quinct viipab publikule

Tallinna loomaaias said kolmapäeva keskpäeval šimpansiaediku juurde kogunenud huvilised kuulda nende suurte primaatide elust-olust, ohtudest ja elupaiga hävimisest Aafrika vihmametsades. Lisaks tutvustati loomaaia šimpansite Betty ja Quincy harjumusi, toidueelistusi ja omavahelisi suheteid.

Betty

Vaatajate hulgast kergelt õhevil Betty ja Quincy näitasid oma osavust ronimisel, mekutasid spetsiaalselt nende jaoks külmutatud marjajäätist ja sõid arbuusi. Quincy pistis kogu jäätise korralikult kinni, kuid Bettyle tundus jäine maius vist veidi liiga külm, igatahes viskas ta järelejäänud osa vaatajaile.

Elevandid said maitsta kohupiima, õuna ja koorejäätist. Et seekord oli jäätis küllaltki väike, rändas see otsemaid suhu. Lisaks said elevandiemandad tegutsemiseks kaks suurt velgedega traktorirehvi: ka neil on vahel mõnus raskete mänguasjadega jõudu katsuda.

Elevandid suve nautimas

Emaelevant Fien joonistas lõppeval nädalal londi otsa näpuvärvidesse kastes taas mõned ilusad olupildid.

Emaelevandi kunstiteos