Linnapea Mihhail Kõlvart märkis, et Tallinna loomaaed teeb tänuväärset tööd loodushariduse, liigikaitse ja teaduse valdkonnas ning seda ka rahvusvahelisel tasandil.

„Kahtlemata loob uus ekspositsioonihoone selleks oluliselt paremad tingimused ja võimalused,“ sõnas Kõlvart.

„Kuid loomaaed on ka populaarne pereturismi sihtkoht ning usun, et Pilvemetsast kujuneb atraktiivne külastuspaik nii eestimaalaste kui ka välisturistide seas. Uus ekspositsioon annab põhjaliku ülevaate Kagu-Aasia vihmametsade suurest elurikkusest ning pakub avastamisrõõmu igas eas külastajatele,“ lisas Tallinna linnapea.

Linnapea Mihhail Kõlvart märkis, et Tallinna Loomaaed teeb tänuväärset tööd loodushariduse, liigikaitse ja teaduse valdkonnas ning seda ka rahvusvahelisel tasandil

Pilvemetsa on kavandatud viis erinevat ala – koobas, tunnel, kasvuhoone, mets ja terraarium – ning väike restoran, kust avaneb vaade vihmametsale ja tiigriorule.

Tallinna loomaaia direktori Tiit Marani sõnul kujuneb ekspositsiooni läbimisest justkui rännak läbi Kagu-Aasia.

„Kandev roll sealse elustiku tutvustamisel on kasvuhoone alal, kuid kogemuse saamisel mängivad olulist osa ka sissepääsust vihmametsani viiv tunnel, kasvuhoonele järgnev interaktiivne galerii ning toitlustusalalt vihmametsale avanevad vaated,“ rääkis Maran.

„Lisaks teemakohasele loomastiku tutvustamisele soovime külastajatele luua tervikpildi vihmametsa ökosüsteemist. Peame oluliseks näidata elusolendeid nende keskkonna osana, tekitades külastajale mõistmise metsa osade seotusest ja suhetest, suurendades seeläbi ka keskkonnateadlikkust,“ ütles Tallinna loomaaia direktor lõpetuseks.

Tallinna loomaaeda rajatav Pilvemets on Tiit Marani sõnul ainulaadne kogu maailmas – tegu on koostöös zoodisaineritega loodud originaalprojektiga, mis ei kopeeri ühtegi olemasolevat vihmametsa ekspositsiooni.

Tallinna loomaaia Kagu-Aasia troopilise vihmametsa ekpositsioonihoonet (Ehitajate tee 150) ehitab Ehitus5ECO OÜ, hoone projekteerija on ConArte OÜ. Projekti kogumaksumus on 5,28 miljonit, millest Tallinna linna toetus moodustab 2,79 miljonit ning EAS-i Euroopa Regionaalarengu Fondi toetus 2,49 miljonit eurot.

Pilvemetsa hoone valmib 30. juulil 2022, kuid külastajatele avatakse see 2023. aasta aprillis, sest taimed-loomad vajavad aega kohanemiseks.