Et Pireti enda emakoera Kata kutsikas on sündinud ühe neeruga, selgus alles loomakliinikus. Esialgu ei täheldatud Pisi Aphrodite puhul muud eriskummalist kui see, et ta jäi kasvus teistest pesakonnaliikmetest maha. Tasapisi hakkas koer end aga üha kehvemini tundma. Tänavu Valentinipäeval sattus Pisi haiglasse ning järgmisel päeval tuli langetada kurb otsus ta eutaneerida.

Pisi Aphrodite

Pärast pisaraterohket hüvastijättu jäi Piretit kummitama idee, et sarnasesse seisu jõudnud loomi tuleks Pisi mälestuseks aidata. "Meil rahamuret ei olnud, aga tean, kui palju on loomi, kelle omanikel pole võimalust kliinikuarveid tasuda. Vahel ei jäägi muud üle, kui ravist loobuda," selgitab ta. "Nägin Aphroditet pidevalt unes ja järjest selgemaks sai see, et tahan tema mälestuseks teisi loomi aidata.".

Nõnda sündis tänavu 9.aprillil Pisi Aphrodite Fond, mille loomisel tulid appi ka juristiharidusega Monika Meristo-Dmitrijev, raamatupidaja Anneli Nigu ja kodulehe valmistaja Carmen Akkermann. Kui kodutuid loomi abistavad MTÜ-d leiavad tänu sotsiaalmeediale tihti annetajaid, siis haigestunud või õnnetusse sattunud looma omanik võib leida end olukorrast, kus kliinikuarve kerkib kõrgustesse, kuid abi paluda pole kelleltki. Just selliste olukordade lahendamisega fond tegelebki.

Pisi Aphrodite

Et mitte petiste otsa sattuda, tehakse abipalujale põhjalik taustauuring, arutatakse koos temaga, kui palju ta ise on võimeline panustama ning vajaminev summa kantakse otse kliiniku, mitte omaniku arvele. See välistab võimaluse, et raha kasutataks muul otstarbel.

Fondi nelja tegutsemiskuu jooksul on abi saanud nii võõrkeha alla neelanud kass Vassili, autoavariisse sattunud koer Stella kui aknast alla kukkunud kass Elsa. Kahe koera puhul on kahjuks ka arstidel tulnud alla vanduda: neid ei suudetud päästa.

Pisi Aphrodite

Kuna Piret on aktiivne liige Facebooki grupis Eesti koerainimesed, pole tal toetajaid keeruline leida olnud - tema jutukesi oma koertest oodatakse igapäevaselt pikisilmi ning naisel on sel teemal valmimas ka raamat. "Annetatakse kolmest kuni saja euroni - nii, kuidas kellelegi võimalus on," ütleb ta. "Mõnel on sõlmitud otsekorralduslepingud ja ka minu pere panustab igakuiselt." Toetajate nimekirjaga on hiljem liitunud ka mõned loomaomanikud, kes fondilt abi saanud.

Koertemaailma süvenes Piret pärast traumat, mis ei võimaldanud tal oma senist tööd jätkata. Seega õppis ta ümber loomaarsti abiliseks ja groomeriks ning asutas oma kenneli, kus kasvavad Berni Alpi karjakoerad ja corgi. Neile pakuvad seltsi Siberi kassid Diana ja Pätu. Ka on naine tänulik oma 14-aastasele tütrele Getterile, emale Mari-Annile ja abikaasale, kes teda kõigis tegemistes toetanud on. Piret jagab oma loomade tegemisi Facebooki kontol Getter Piret Kuiv. Fondi kodulehe leiab aadressilt https://pisiaphrodite.ee/

Fondi arvelduskonto (Coop Pank) EE434204278618835709 - MTÜ PISI APHRODITE FOND

Pisi Aphrodite perenaisega