Viimastel aastakümnetel on rajakaamerate ehk kaameralõksude üha laialdasem kasutus võimaldanud teadlastel koguda andmeid varjulise eluviisiga liikide kohta. Rajakaamerad töötavad liikumisanduri põhiselt, käivitudes siis, kui loom kaamerast möödub. Pildile jäänud loomade karvamustrit kasutatakse seejärel isendite eristamiseks.

Kogutud andmete põhjal saab välja arvutada liigi arvukuse kasutades püük-märgistus-taaspüük- meetodit. Snow Leopard Trusti hiljutises uuringus selgus, et rajakaamera piltide abil isendite tuvastamine ja nende andmete alusel arvukuse välja arvutamine on oodatust ebatäpsem. Järeldati, et isendite vahel vahet tegemisel esinevatest vigadest tingituna ülehindasid teadlased lumeleopardi populatsiooni suurust ja seda lausa 35 protsendi võrra.

Parandamaks isendite tuvastamise metoodikat algatas Snow Leopard Trust projekti, milles ka Tallinna loomaaia kaslased kaasa löövad. Projekti eesmärgiks on rajakaamerate abiga püüda pildile loomaaedades elavaid lumeleoparde, amuuri leoparde, amuuri tiigreid ja ilveseid. Teadlaste ülesandeks saab nende piltide analüüsimine ning isendite tuvastamine ainult karvamustri abil. Hiljem kontrollitakse nende tulemuste õigsust, sest loomaaedades elavaid isendeid saab kindlalt tuvastada.

Tallinna loomaaiast osalevad projektis amuuri leopardid Alexei, Muusi ja Darla, lumeleopardid Deli ja Otto III ning ilvesed Dikusha ja Charik.