On koeri, kes suudavad lähedase inimese järele mõnda aega igatsust tunda - näiteks juhul, kui paar läheb lahku ja lemmikloom jääb neist ühele.
Koerte mälu toimib erinevalt inimese omast, kuhu kuuluvad ka lapsepõlvemälestused. Meie neljajalgsed sõbrad elavad üksnes olevikus, kuid sellest hoolimata on neil olemas nii lühi- kui pikk mälu.

Koerad kohtuvad elu jooksul paljude inimestega ega suuda kahtlemata neid kõiki meelde jätta, kuid vajaduse korral tulevad neile appi erinevad tajud: lõhnad, hääled ja kujutised, mis seostavad inimest kas positiivse või negatiivse emotsiooniga - vastavalt sellele, kuidas inimene koeraga käitunud on.

Lühimälu puhul tuleb silmas pidada, et koer ei mäleta sedagi, mida ta mõne minuti eest tegi. Seega on tulutu karistada teda juhul, kui leiad koju jõudes eest pissiloigu või näritud jalanõu. Koer lihtsalt ei seosta hurjutamist sellega, mis tal endal ammu meelest läinud on. Küll aga on korrale kutsumisest kasu treeningute ajal, kui seda teha koheselt. Siis õpib kutsu seoseid looma oma eksimuste ja keelamise vahel.

Allikas: cadenadial.com