Esimene juhtum leidis aset 2009. aastal, kui kass Vasja tuli koju, kuul turjas. Kahjuks polnud see viimane kord, mil kassid said tunda omakohut. 2011. aastal leidis aset sarnane juhtum, kus loomake tuli koju ümmarguse veritseva haavaga. 2014. aastal leiti tema vasaku silma ülalt ümmargune haav, mille tõttu lõpuks jäi kass osaliselt pimedaks.

Kuid ka sellega ei lõppenud kassi piinad. Järgneval aastal sai kiisu veelkord tõsiselt vigastada. Röntgen näitas looma kehas, kolme kuuli, millest üks purustas selgroo. Vigastus viis alumise kehapoole halvatuseni. Kass ei saanud normaalselt kõndida, saba ei liikunud ja ka pissimine oli raske. Kolm aastat peale vigastust kass suri, sest ta organism ei allunud ravile.

Selline juhtum ei piirdunud ainult kass Vasjaga, vaid vägivald kasside vastu jätkus. 2015 tuli kass Motya pärast mitmepäevast hulkumist koju, peas ümmargune põletikuline haav. 2017 tulistati kahte kassi. Ühel juhul leiti kassil kuul kerest ja teisel juhul peast. Aastatepikkune tulistamine ja kasside vigastamine jõudis haripunkti, kui juulikuus leiti surnud kass. Loom suri sisemise verejooksu tagajärjel, mille suure tõenäosusega tekitas õhupüss.

Püssikuuli läbi viga saanud kass

"Selline vägivald kasside vastu peab lõppema. Tegemist on teadliku ja tahtliku vigastamisega, mis on karistatav. Vajame heade eestlaste abi, et leida vägivallatseja," sõnas Eesti Loomakaitse Seltsi turundus- ja kommunikatsioonijuht Agnes Blank.

Kui sul on informatsiooni süüdlase või juhtumite kohta, siis palun pöörduda politseisse või Eesti Loomakaitse Seltsi poole: info@loomakaitse.ee.

Eesti Loomakaitse Selts paneb südamele kõikidele lemmikloomade omanikele: oma neljakäpalised tuleb hoida enda territooriumil ja tagada, et nad ei pääseks hulkuma. Hulkuvale loomale pole võimalik tagada tema ohutust.