1.Iga loom, kes on päästetud tänavalt või adopteeritud varjupaigast, aitab kaasa hulkuvate loomade arvu vähendamisele. Iga loom, kes on võetud kasvatajalt või kodust, kus loomadel lastakse valimatult paljuneda, võtab ära ühe hüljatud looma võimaluse kodu leida.

2.Iga varjupaigast adopteeritud loom vabastab koha varjupaigas järgmisele loomale tänaval.

3.Varjupaigas elavatele loomadele on tavaliselt paigaldatud mikrokiip, tehtud parasiiditõrje ja paljud loomad on ka vaktsineeritud ning kastreeritud või steriliseeritud. Seega saab paljudel juhtudel võrdlemisi väikese loovutustasu eest juba "korda tehtud" looma.

4.Adopteerides juba täiskasvanud looma, ei pea muretsema kassipoja või kutsika väljaõpetamise, potitreenimise või ohjeldamatus mänguhoos tekkinud õnnetuste pärast. Täiskasvanud loomal on nii iseloom kui välimus juba välja kujunenud ning nii saab valida just endale sobiva looma vältimaks üllatusi.

5.Kui adopteeritud loomaga tekib muresid või küsimusi, saab alati pöörduda varjupaiga vabatahtlike poole. Ükskõik, kas probleemid on tingitud konkreetsest loomast või on küsimusi üleüldise loomapidamise kohta, oskavad varjupaiga vabatahtlikud nõu anda.

Ning loomulikult on varjupaigast võetud loom mõnus kaaslane ja tänulik pereliige. Kassi või koeraga tegelemine rikastab inimese elu mitmel viisil, muuhulgas vähendab kurvameelsust, maandab stressi ja annab vastuvaidlematult armsa põhjuse hommikul üles tõusta.